Gyerekszáj

Szerző: szerencsesd

A BLOG LEÍRÁSA

Kisgyermekes szülők figyelem! A gyereknevelés napos oldala - mindennnapok szépségei. A világ, ahogy egy három és fél éves gyerek látja.

Látogatás: 17259 alkalommal

A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

Ki kicsoda?

2009.03.03.

Andor rendszeresen szerepjátékozik: Anya, én vagyok Luke, Te pedig Obi van Kenobi! Jó?! Megjegyzés: még soha életemben nem kaptam ilyen szép bókot...

Andor csodálkozva bámulja Apát, aki levágta teljes arcszőrzetét. Tűnődve megszólal: Apa, ha nagy leszek, én nem fogok borotválkozni, mert felnőttkoromban Pókember leszek és annak nincs szőre! Logikus...

Andor iszonyu izlese

2009.02.12.

Kedves Olvasó! Ez most nem gyerekszáj, de meg kell osztanom Veled esti élményemet! Apait-anyait beleadok abba, hogy gyermekem ízlését minden irányba fejlesszem, így van ez az étkezés terén is. Küzdelmem ellenére Andor ma este meggylekváros pirítóst evett hagymával és gouda sajttal - hüledezve néztem a látványt, de mivel két szeletet is megevett, hozzá pedig egy fél fej fehér hagymát, kénytelen vagyok elhinni, hogy ízlett neki.

Andor perlekedik

2009.01.31.

Andor és a nagymamája mostanában sűrűn összekötik a bajuszt. Legutóbbi csetepatéjuk alkalmával Andor mérgesen odamondta a "tutit": Mama, haragszom rád, tudd meg, nem vagy az unokám többé!

Andor beteg

2009.01.28.

Andor vírusfertőzést kapott. Kihívtuk hozzá a doktor nénit, aki tüzetesen átvizsgálta tetőtől talpig, minden apró részletre kitérve... Andor rendkívül készséges és hősies volt. A vizsgálat után telefonon mesélte el Apának a történteket: Apa, nagyon bátor voltam! Megvizsgált a doktor néni, de a legfontosabb, hogy a fütyimmel minden a lehető legnagyobb rendben van. Hál' Istennek!

A gyerek a legjobb tükör

2009.01.17.

Andorral reggel közösen készülődünk. Rendszerint végignézi, ahogy öltözök, sminkelek. Egyik reggel nagy rohanásban voltunk, ezért úgy döntöttem, majd a kocsiban "rajzolok arcot" magamnak. Andor az előszobában rám néz és megkérdezi: Anya, nem sminkelsz? Nem, kicsim, el vagyunk késve, már nincs idő rá. Mire a válasz: szerintem sminkelj!

Sokat teázunk, szívesen kipróbálunk különleges teafüveket. Egyik délután megkérdezem Andort: Készítsek Neked egy teát? Igen, de ne olyan fűszálasat! - válaszolja.

Andorbandi friss

2009.01.10.

Andorral házivideót nézegetünk - az egyik felvétel barátaink esküvője. A kamera eleinte csak a vőlegényt mutatta, mire Andor megkérdezte: Hol van az "anya-vőlegény"? Kisfiam, azt úgy hívják, hogy menyasszony.

Másik home vidónkon régi nyaralás felvétele. Andor nem érti: Anya, én hol vagyok? Még nem születtél meg - válaszolom. Rám néz és értetlenül kérdezi tovább: Mamánál vagyok? Nem, kisfiam, még nem voltál meg. Gondolkodik néhány másodpercet és megnyugodva megjegyzi: Értem, akkor biztos Gyuszi papánál voltam.

Andorbandi újabb beszólásai

2008.12.14.

Andor reggel Apával öltözködik. A trikó, póló és vékony pulóver felé Apa igyekszik ráeröltetni még egy vastag, téli pulcsit is. Andor tiltakozik: Apa, nekem nem kell ez a pulcsi, én meleg vagyok.

Andor beteg lett. Virusfertőzést kapott: fájt a pocakja és hányt. Kérdezem tőle: Andor, hol fáj a pocakod? Itt? - mutattam a pocak közepére. Mire a válasz: Igen, ott, de belül!!!

Andor és az Adventi naptár

2008.12.08.

Andor kapott Adventi naptárt. Bőszen nyitogatja minden este a kis ablakocskákat, várva a csokievés idejét. Nagy önfegyelemmel szigorúan betartja az "egy nap csak egyet" szabályt. Egyik este kétségbeesetten felkiáltott: Apa, nagy baj történt, elfelejtettem megenni az elsedikét!

Andor 3

2008.12.04.

Andorral folyamatos a küzdelem, hogy tegye rendbe a szobáját. Általában szavaim még többnyire süket fülekre találnak, de mivel csak három és fél éves, kitartó vagyok. Ma este is hasonlóan a többi naphoz, kérésem ellenére én tettem rendbe a játékok tömkelegét, majd azért megjegyeztem: Andor, rendbe tettem a szobádat! Nem akarsz mondani valamit? Mire a válasz: Ügyes vagy, Anya!

Andor nagypapája vadászik. Rendszeresen mesél neki az erdőröl és a vadászatról. Egyik este rokonunkat szállítmányoztuk Ferihegyre. Andor megkérdezte a vendégtől: Gyuri bácsi, mikor indul a repülőgéped? Gyuri bácsi: Várj, nem tudom a pontos indulást, de itt a jegyem, puskázok egy kicsit! Andor értetlenül nézett rá: De hát nem is az erdőben vagy!

Andorbandi 2

2008.11.27.

Andor reggel bebújt a nagy ágyba egy kis mese olvasásra. Egy kis idő múlva észrevettem, hogy "matat" a paplan alatt, odalent, majd kétségbeesetten megszólalt: Anya, valami baj van a fütyimmel, nem tudom visszahajlítani!