• Gyerekszáj

    szerencsesd blogja

    Andor rendszeresen szerepjátékozik: Anya, én vagyok Luke, Te pedig Obi van Kenobi! Jó?! Megjegyzés: még soha életemben nem kaptam ilyen szép bókot...

    Andor csodálkozva bámulja Apát, aki levágta teljes arcszőrzetét. Tűnődve megszólal: Apa, ha nagy leszek, én nem fogok borotválkozni, mert felnőttkoromban Pókember leszek és annak nincs szőre! Logikus...

    Andor reggelente segít sminkelni - ez általában abból áll, hogy az alapozó szivacsomat elcseni és végigkeni vele a falat...Továbbá lelkesen segít feltenni a rúzsomat. Egyik reggel megkérdem: Na, melyik legyen - a barna? Nem, Anya, a piros, mert azt sokkal jobban szeretem rajtad! Miből lesz a cserebogár...?

     


    Kedves Olvasó! Ez most nem gyerekszáj, de meg kell osztanom Veled esti élményemet! Apait-anyait beleadok abba, hogy gyermekem ízlését minden irányba fejlesszem, így van ez az étkezés terén is. Küzdelmem ellenére Andor ma este meggylekváros pirítóst evett hagymával és gouda sajttal - hüledezve néztem a látványt, de mivel két szeletet is megevett, hozzá pedig egy fél fej fehér hagymát, kénytelen vagyok elhinni, hogy ízlett neki.


    Andor és a nagymamája mostanában sűrűn összekötik a bajuszt. Legutóbbi csetepatéjuk alkalmával Andor mérgesen odamondta a "tutit": Mama, haragszom rád, tudd meg, nem vagy az unokám többé!


    Andor vírusfertőzést kapott. Kihívtuk hozzá a doktor nénit, aki tüzetesen átvizsgálta tetőtől talpig, minden apró részletre kitérve... Andor rendkívül készséges és hősies volt. A vizsgálat után telefonon mesélte el Apának a történteket: Apa, nagyon bátor voltam! Megvizsgált a doktor néni, de a legfontosabb, hogy a fütyimmel minden a lehető legnagyobb rendben van. Hál' Istennek!


    Andorral reggel közösen készülődünk. Rendszerint végignézi, ahogy öltözök, sminkelek. Egyik reggel nagy rohanásban voltunk, ezért úgy döntöttem, majd a kocsiban "rajzolok arcot" magamnak. Andor az előszobában rám néz és megkérdezi: Anya, nem sminkelsz? Nem, kicsim, el vagyunk késve, már nincs idő rá. Mire a válasz: szerintem sminkelj!

    Sokat teázunk, szívesen kipróbálunk különleges teafüveket. Egyik délután megkérdezem Andort: Készítsek Neked egy teát? Igen, de ne olyan fűszálasat! - válaszolja.

     


    Andorral házivideót nézegetünk - az egyik felvétel barátaink esküvője. A kamera eleinte csak a vőlegényt mutatta, mire Andor megkérdezte: Hol van az "anya-vőlegény"? Kisfiam, azt úgy hívják, hogy menyasszony.

    Másik home vidónkon régi nyaralás felvétele. Andor nem érti: Anya, én hol vagyok? Még nem születtél meg - válaszolom. Rám néz és értetlenül kérdezi tovább: Mamánál vagyok? Nem, kisfiam, még nem voltál meg. Gondolkodik néhány másodpercet és megnyugodva megjegyzi: Értem, akkor biztos Gyuszi papánál voltam.

     

     


    Andor reggel Apával öltözködik. A trikó, póló és vékony pulóver felé Apa igyekszik ráeröltetni még egy vastag, téli pulcsit is. Andor tiltakozik: Apa, nekem nem kell ez a pulcsi, én meleg vagyok.

    Andor beteg lett. Virusfertőzést kapott: fájt a pocakja és hányt. Kérdezem tőle: Andor, hol fáj a pocakod? Itt? - mutattam a pocak közepére. Mire a válasz: Igen, ott, de belül!!!

     


    Andor kapott Adventi naptárt. Bőszen nyitogatja minden este a kis ablakocskákat, várva a csokievés idejét. Nagy önfegyelemmel szigorúan betartja az "egy nap csak egyet" szabályt. Egyik este kétségbeesetten felkiáltott: Apa, nagy baj történt, elfelejtettem megenni az elsedikét!

     


    Andorral folyamatos a küzdelem, hogy tegye rendbe a szobáját. Általában szavaim még többnyire süket fülekre találnak, de mivel csak három és fél éves, kitartó vagyok. Ma este is hasonlóan a többi naphoz, kérésem ellenére én tettem rendbe a játékok tömkelegét, majd azért megjegyeztem: Andor, rendbe tettem a szobádat! Nem akarsz mondani valamit? Mire a válasz: Ügyes vagy, Anya!

    Andor nagypapája vadászik. Rendszeresen mesél neki az erdőröl és a vadászatról. Egyik este rokonunkat szállítmányoztuk Ferihegyre. Andor megkérdezte a vendégtől: Gyuri bácsi, mikor indul a repülőgéped? Gyuri bácsi: Várj, nem tudom a pontos indulást, de itt a jegyem, puskázok egy kicsit! Andor értetlenül nézett rá: De hát nem is az erdőben vagy!

    Reggel fésülködünk. Andor kíváncsian néz rám, majd tanakodva megszólal: Anya, neked olyan, olyan lány-hajad van!


    Andor reggel bebújt a nagy ágyba egy kis mese olvasásra. Egy kis idő múlva észrevettem, hogy "matat" a paplan alatt, odalent, majd kétségbeesetten megszólalt: Anya, valami baj van a fütyimmel, nem tudom visszahajlítani!

     

     


    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!

   • Blog leírása

    Kisgyermekes szülők figyelem! A gyereknevelés napos oldala - mindennnapok szépségei. A világ, ahogy egy három és fél éves gyerek látja.
    Látogatás: 10507 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés