Ovi vagy bölcsi?

Blog: Mazsolák - Szerző: kranki

Teljes a bizonytalanság nálunk. Hova és merre tovább? Igaz, még van egy kis időnk, de jobb előre tervezni. Egyre többet hallom, főleg a médiában, hogy nincs elég bölcsőde Magyarországon. Emlékszem, tavaly a sógornőm is hasonló cipőben járt, mikor gyorsan kellett bölcsit találnia a keresztfiúnknak. A legtöbb helyen elutasították, hogy telt ház van. Ismerős által került be az egyikbe.

Nekem már most azt javasolták, hogy menjek, és jelezzem a szándékomat a következő évi igényemre.

Úgy szeretném, hogy Tomcsi jövő februárban betölti a harmadik életévét, és márciustól kezdje el az óvodát. Ágica pedig augusztusban lesz két éves, szeptembertől pedig kezdje a bölcsödét. Sajnos muszáj vagyok külön kezdeni velük a beszokatást, mivel egyszerre két kicsit nem tudok "gondozni". Így is, nekem szintén nehéz lesz feldolgozni a helyzetet!

Általában áprilisban vannak az ovikba a beiratkozások, úgyhogy figyelem a kiírásokat, és megyek, ha lehet. Hallottam olyat is, hogy mivel Tomcsi február 14-én tölti a hármat, nem kötelesek fél évben felvenni a gyereket, csak szeptembertől.(csak a január 15-ig a harmadik évét betöltött gyermeket kötelező)

Igaz a hír? Ha tudjátok, segítsetek!

Minden esetre szeretném megbeszélni a helyzetünket a vezető óvónővel - állítólag ő az illetékes -, hogy a hugira való tekintettel segítsen nekünk, a félévvel kapcsolatosan, hiszen egyszerre nem lehetek két helyen.

Utána kérdezősködtem, melyik a jó ovi és bölcsi. Azt mondták, nem helyet, hanem személyt kell választanunk. De hogyan, mikor senkit sem ismerünk? Beírathatom a gyermekeimet egyszerre több helyre is?

Abban bízom, hogy a játszótéri lurkók az idén kezdik az óvodát, és majd ők segítenek a választásban. Bár tudom, hogy minden ember és gyermek más. Mindenkinek más a mércéje, más a jó és a rossz jelentése, értelmezése.

Amíg az én időmben csak a középfokú intézményekbe kellett felvételizni, addig manapság már kis korban elkezdődik a küzdelem.

Tegnap a Híradóban hallottam, hogy a bölcsödék hiánya miatt, engedélyezik az óvodába kerülést két éves kortól (persze, ha a létszám azt lehetővé teszi). Meg mondom őszintén, én örülnék neki! Milyen jó lenne, ha jövő szeptembertől egy időben és egy helyen kezdhetnék a "szülői leválást"! Mi is nyugodtabbak lennénk, hogy együtt vannak, vigyázhatnak egymásra, stb. Talán így a beilleszkedés, és beszokás is könnyebb és egyszerűbb lenne!

Optimistán állok a világ elé, mert még a másfél év alatt annyi minden történhet! Lehet, hogy nyerünk a lottón, és SOHA TÖBBÉ nem kell dolgoznunk (kicsi az esély, ugyanis nem játszunk:)

vagy bevállalunk egy harmadik babát....