Szerelmünk gyümölcse

Blog: Babakuckó - Szerző: kranki
Kranki vagyok - pillanatnyilag még a "való világban" -, egygyermekes édesanya. (A kistesó még a pocakban. Augusztus végéig.) Szeretném veletek megosztani életem csodálatos történetét.

Nem kezdem az őskorban: a lényeg, hogy 2007. február 14-én (emlékeztetőül: Valentin nap) megszületett szerelmünk gyümölcse, Tomcsi. Boldog, nyugodt terhesség után, egy gyors 3 órás szüléssel a világrajött Életünk értelme. Minden akkor kezdődött...

Abszolút kezdő anyukaként, teljesen újként vágtam bele ebbe a nagyszerű, semmihez sem hasonlítható "érzésvilágba", amit nem cserélnék el a világ összes drága kincséért sem. A családban, baráti körben Ő volt az első baba, gyakorlati tanácsokat csak a szülőktől, nagyszülőktől, védőnőtől kaptam, illetve nagyon sokat olvastam neten, szakkönyvekben a témával kapcsolatosan.

Rengeteg kérdésem és félelmem volt a szoptatással, a fürdetéssel, gyermekneveléssel kapcsolatban. Szerencsére igazuk lett az öregeknek: az anyaságot nem kell tanulni, minden nőben benne van. Például: Az első szoptatás közvetlenül szülés után? Eleget eszik? Jól csinálom? Az első közös éjszakánk? Mi lesz, ha nem ébredek fel éjszaka a sírására? Vajon miért sír az a csöppség? Fáj valamije? Mikor nyerem vissza eredeti alakomat?

Ha van ezzel kapcsolatosan is kérdésetek, nagyon szívesen válaszolok! Abból kiindulva, hogy annak idején de jó lett volna, ha tudom, hogy van ilyen lehetőség. :-)
 
Tomcsi nemrég volt 15 hónapos, nem akarom elhinni, hogy így repül az idő. Úgy telnek a napok, hetek, pláne az első hónapok, szinte észre sem vesszük. Mindig történik valami, az első mosoly, az első lepisilés, a szuszogása.
 
Olyan eseményeket, történéseket szeretnék Veletek megosztani, ami talán másoknak is segít: a kezdő anyukák tanulhatnak, ötleteket leshetnek el belőle, akik pedig gyermekvállalás előtt, alatt állnak garantáltan kedvet kapnak hozzá. Sajnos apuka jelöltet nem tudok ajánlani, azt máshol próbáljatok beszerezni. ;-))
 
 
Puszi Mindenkinek:   Kranki