A játékboltban

Blog: Babakuckó - Szerző: kranki

A keresztfiúnk nemsokára egy éves lesz (éppen most pénteken). Már megvettük neki az ajándékokat egy jó hónappal ezelőtt, de meglepetésből soha sem elég, ezért még nézni akartam neki valami ráadást. Elvégre egyszer egy éves Máté (is)!

Leírom, mit fog kapni: Tomcsinak vettem a múltkor egy készségfejlesztő dobozt, amelynek mind a hat oldalán különféle játékok vannak (ami zenél, állathangokat ad ki, telefon hang effektekkel, tologatós- húzogatós, átforgatós figurákkal). Szóval sok mindent tud, és a keresztfiúnknak nagyon megtetszett, a sógornőm meg is jegyezte, hogy ők is vesznek egyet Máténak. Erre én egyből lecsaptam,-majd mi megvesszük!- végre valami, aminek tényleg örül a gyerek!

Aztán étkészlet, amire most már neki is szüksége van:osztott lapostányér, mély tányér, pohár és evőeszköz.

Mivel Máté is úgy nő, mint a gomba, vettünk neki ruhát is. Többek között pólókat és egy édes három részes garnitúrát (rövid nadrág, póló és egy kockás mellény). Annyira megtetszett, hogy Tomcsinak is szereztem be belőle!

Ezeken felül gondoltam még valami kis apróságra...ezért elindultunk hármasban a játék nagykerbe.

A bejáratnál kivettem Tomcsinak egy nagy bevásárlókocsit, hogy mi könnyebben tudjunk nézelődni, de apa úgy döntött nem szükséges.

Letette Tomcsit a földre, ő meg kapásból szaladt a plüss játékokhoz, egyiket a másik után fogta meg, szorította, ölelte magához. Miután itt körülnézett rohant tovább a sorok közé. Az alsó polcokat, amiket elért végig fogdosott mindent, benyomogatta a játékokat. Apa nem győzött menni utána, és visszapakolni a dolgokat. Én meg csak nézegettem , válogattam a sok játék között.

Eszembe jutott, hogy a mi kisfiúnk ne érezze magát furcsán a szülinapi partin, neki is vennünk kell ajándékot. Hisz ő még kicsi és nem tudja, nem érti miért kap az unokatesója annyi játékot, ő meg nem.

A bőség zavara kerített a hatalmába....örültem volna, ha Tomcsi megmutatta volna, mit szeretne! Olyan nehéz így választani! Gondoltam valami húzós játékra, amit maga után tud húzni, vagy barkácskészletre....

Végül is, találtam egy szerelő készletet kicsiknek (jó nagy darabokból áll, nincs benne apró lenyelhető rész és csak 300 Ft-ba került), egy pöttyös labdát, egy nagy piros sportkocsit, aszfaltkrétát(mert az utóbbi időben elkezdett rajzolgatni a játszin az aszfaltra), lufit(mert léggömb pártiak is lettünk). Apa választott matchbox-ot is. Valamint az alsó polcon elhelyezett bébikormányos játékszimulátort.....ami mellől nem igazán sikerült elvonszolnunk....így hát az is a kosárba került!

 És ebből mi lesz a Mátéé? Jogos a kérdés.... szerintem a piros sportautó és a labda.

Lehet, hogy soknak hangzik, amit vettünk, pedig összesen kerekítve 5000 Forintot fizettünk!

Ja, és mikor mondtuk Ica mamának, akkor közölte, hogy a szimulátort átveszi tőlünk, ugyanis ő is úgy gondolkodott, mint mi az ajándékosztás terén!

Élményekkel, és játékokkal gazdagon tértünk haza. Legközelebb már négyesben fogunk menni vásárolni.....