Ekcéma

Egy ideje küzdök már az őszi-téli ekcémával. Tudnának valamilyen szert ajánlani? Hatásosak a szteroidmentes szerek?

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

-:(

Hozzászóló: Gtiko, 2022-11-15 19:49
Sajnos màr nem lehet kapni megszűnt!:-(Pedig nekem is nagyon jó volt!

Meggyógyította az ekcémát

Hozzászóló: Healthie, 2018-07-22 10:18
Válasz erre: Gtiko, 2022-11-15 19:49
Sziasztok, kisgyermekkorom óta szenvedek ekcémától, nem igen tudok olyan "megoldást", amit ne próbáltam volna. Ideig-óráig segítettek krémek, fürdők, kezelések stb. De mindig visszatért. Magyarországon még kevésbé ismert szerintem egy étrendkiegészítő, ami belsőleg hat és kimondottan ekcéma ellen van. Ez az Eczema No kapszula. AZ összes krémet a kukába száműztem már azóta. Az eczema nonak köszönhetően végre tartósan múltak el az ekcémás foltok a bőrömön. Nagyon egyszerű, két féle kapszulát tartalmaz a megfelelő hatóanyagokkal. Szóval igenis van megoldás az ekcémára.

Immunrendszer

Hozzászóló: afeher, 2018-05-02 13:44
A kicsiket (de a felnőtteket is) a barátságos, probiotikus baktériumok milliárdjai védik. A bélrendszer természetes és nélkülözhetetlen lakói, nélkülük nincs egészséges ember. A segítő baktériumokat az újszülöttek az édesanyjuktól kapják: születés közben a szájukba kerülnek a hüvely- és a végbél baktériumai. Hamar szaporodásnak indulnak és benépesítik az egész gyomor-bélcsatornát. Az anyatej segíti elő a védő flóra kialakulását a benne lévő rövid láncú cukormolekulákat csak a „jó” baktériumok képesek hasznosítani. A gyomor-bélrendszerben a laktobacillusok (főként a vékonybélben) és a bifidobaktériumok (javarészt a vastagbélben) közvetlenül és anyagcseréjük által is gátolják a potenciális kórokozók és gombák túlzott elszaporodását, miközben stimulálják az immunrendszert. Ez igen nagy jelentőségű, mert a védekező rendszer 70%-a a bélcsatorna körül helyezkedik el. http://protexin.hu/immunrendszer/a-probiotikumok-es-az-immunrendszer

Elmúlt az ekcémánk

Hozzászóló: Verita, 2015-06-15 11:31
Sziasztok! Mi is sokat szenvedtünk az atópiás ekcémánk miatt, nem sok dolog segített, pedig amit lehetett, mindent kipróbáltunk. Hogy végül mi vezetett eredményre, arról itt írtam: http://www.benso-iranytu.hu/2015/03/01/oszinten-az-ekcemarol/ Aki kíváncsi, milyen étrendkiegészítő segített pár hét alatt megszabadulni a tünetektől, írhat nekem erre a címre: info[kukac]benso-iranytu.hu

Ekcéma megelőzése

Hozzászóló: afeher, 2014-12-01 11:44
Sziasztok! de jó is lenne ha a gyerekeinket nem érintené, de tehetünk érte:http://protexin.hu/gyermekek/probiotikumok-hasznalataval-a-varandos-kismamak-csokkenthetik-a-gyermekuknel-kialakulo-ekcema-kockazatat

ekcéma

Hozzászóló: Andi87, 2014-04-16 06:30
Szia. Én is egy éve szenvedek ugyanebben. a tenyeremet nagyjából már tudom kontrolálni,bár a bórgyógyászati klinikán,Budapesten sem kaptam allergiatesztet,mondván,hogy csináltassam meg magamnak(pénzért),így öngyógyitást alkalmaztam. Tehát tudom kontrolállni a kezem ha nem iszok tejet,és semmitejfehérje,zsir tartalmú cucot,erős tej,erős tejföl és társai,valamint ha nem eszek fehér cuccokat,kenyér rizs. Nos de akkor sem mulik el,csak hála istennek nem volt vagy fél éve egybe álló plakk a kezemen,apró golyók jönnek,kifakadnak,viszkednek,majd begyógyulnak,de már nem annyira látványos,legalábbis már látni az életvonalamat a tenyeremen ami nagy szám.Most valamilért inkább csak az ujjaim között jönnek,de ott nagyonm bejött nekik,mert nap mint nap jönnek,és elég kellemetlen,mert ott ha tetszik ha nem kifakad,és mint tudjuk,ha kifakad,akkor terjed. Na de jön a láb téma,hát képet nem mernék feltölteni,mert undorok magamtól,de hogy álló munkát végezve milyen érzés.......kenem,kiváltottam én már 10 ezer ftos szteroidos kenőcsöt is,bepanthent is,a kezemen a sima nivea volt a megmentő,de a lábamra semmi nem hat. Egyszer olvastam egy hasonló esetet,azt irta hogy szedd le a plakkokat ha fáj is,és virágmézbe dunsztold be. Én megtettem,de csak csak jo ragadós lettem semmi más. Valami tipped van hogy esetleg nyáron fel tudjak venni valami zárt cipőn kivül mást? Képzeld párom meglepett valentinnapra egy wellnessel,és sirtam,de nem tudtam a lelkierőm rávenni arra,hogy én se zokni,se sipő nélkül mutatkozzzak akár egy ember előtt is :(

Csalánkiütésre contractubex???

Hozzászóló: szandra7190, 2014-01-20 20:59
Szeretném kérdezni , mivel jelenleg csalánkiütésem van aminek ismeretlen az oka, közben 2.fokú égési sérülést szenvedtem a bal csípőmön, kentem rá egy Dermazin nevezetű krémet amire szintén allergiás lettem ezért azt abba kellett hagynom. Most vettem a Contractubex gélt , mivel olvastam , hogy elég hatásos az égési sérülésekre, ezért szeretném megkérdezni mielőtt elkezdem kenni , hogy kenhetem e vele, mennyi ideig lehet , és mennyire halványítja el az égési területet???

fehér foltok ellen

Hozzászóló: kisszoszo2, 2014-01-11 16:44
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy tud-e valaki valami készítményt vagy valami eljárást ami alapján a szteroidos kenőcsök által okozott fehér foltokat eltüntethetném. Mert az ekcéma tünetei az Elocom kenőcs használatával eltűntek de a foltok megmaradtak. Tudom hogy ez a kenőcsök mellélkhatása. De remélem van valami amivel ezt egy kicsit enyhíthetném.

Schüssler krém akcémára

Hozzászóló: anita.takacs.1984, 2013-12-15 22:15
Nekem ami nagyon bejött az ekcémámra az a Schüssler krém, a karom rendszeresen tele volt ekcémával, nem győztem takargatni, főleg nyáron volt elég kínos....idén tavasszal kezdtem el használni és szerencsére az idei nyáron már büszkén hordtam rövid ujjú pólót meg trikót :)

Ekcema

Hozzászóló: Zsurzso, 2013-11-16 09:33
Válasz erre: Andi87, 2014-04-16 06:30
Sziasztok!En tenyer es talp ekcemaban szenvedek,szenvedtem.Nem mondom,hogy nyomtalanul elmult,de eppen csak jelen van.Mindent kiprobalatam amit csak lehetett. Egy dolog segitett,a cink.Sokaig kellett szednem,hogy kifejtse hatasat,de mindenkinek ajanlom.25mg-osat szedek,naponta egyet.Sem fogni,sem lepni nem tudtam neha a fajdalomtol.A latvanyrol nem is beszelek.Remelem tudok ezzel segiteni valakin. :-)