• Szìvultrahang értelmezésének kérése!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr nô|ûr!A szìvultrahangom a kôvetkezô:21mm ao.gyôkben jôl sep.bill.BP:33mm Mitr.vitorlàk tûkôrkép mozgàst végeznek.Septum,hàtsô fal 9 mm.Ds:32mm,Dd 50 mm EF 66% Segmentàlis falmozgàszavar nem làthatô Mitràlis E:1m/sec A:0,9m/sec Ao.bill.felett mért Vmax:1.95 m/sec.Jobb szìvfél norm.tàg.PF nincs.Vélemény:Norm.üregi méretek.Jô BK functio.Ao.bill.felett kissé magasabb sebesség mérhetô,emiatt 2 év mûlva jav. A kérdésem az lenne hogy mit jelent az hogy kissé magssabb sebesség mérhető.Mitől lehet ez ?Mit jelent ez?vérnyomásomra Tanydon 80 at szedek egy éve.Sajnos dohányzom is.Köszönöm válaszát is előre.Orsolya

        Dr. Molnár Dóra válasza a szív ultrahang témában

        Kedves Kérdező, a leírás alapján nem látom, hogy mi lehet a normál tartomány felső határán lévő aorta kiáramlási sebesség oka. Jó lenne tudni egyéb adatait is - testmagasság, testsúly, vérnyomás a vizsgálat alatt, ez segíthetne értelmezi a fenti értékeket. Érdemes lenne a leletet kiadó orvossal konzultálni az eltérés okáról. Kérdezzen bátran a vizsgálatokat követően! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. április 24., 07:43; Megválaszolva: 2017. április 25., 22:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: