Mustáros marhahús
Hozzávalók:
- 60 dkg felsál vagy egyéb színhús
- 15 dkg füstölt kolozsvári szalonna
- gluténmentes mustár
- 2 pohár tejföl
- só
Elkészítés:
A vékony szeletekre vágott húst kiklopfoljuk, sózzuk és vastagon mustározzuk. 1-1 szelet füstölt szalonnát fektetünk rá, s felgöngyöljük. Hústűvel összetűzzük, vagy cérnával áttekerjük. Kisebb tepsibe vagy jénaiba tesszük a húsokat, a tejfölt ráöntjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje a húst. Alufólia alatt 1, 5 órát pároljuk, utána fólia nélkül elpárologtatjuk a vizet. Nagyon finom mustáros, füstölt ízű tejfölös szaftja marad. Rizzsel, rösztivel vagy burgonyakrokettel kiváló. A húsokat előre is elkészíthetjük, majd mélyhűtőben tároljuk. Készítéskor csak meglocsoljuk a tejföllel és a vízzel, s megfőzzük.
Hasonló receptek
Székely almás hús
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kínai sült csirke salátával
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Zöldséges hal
Húsétel, Közepes
Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Crohn, Laktózmentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes