Shiitake gombás csirke

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkehús
  • 6-6 shiitake és csiperke gomba
  • 1 kis csípős paprika
  • 1 cm-es gyömbér
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 7,5 dkg fafülgomba (szárított)
  • 6 apró vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A paprikát kicsumázzuk, magjait kikaparjuk, húsát felkockázzuk. A gyömbért lereszeljük. Tálban ezeket a szójaszósszal és a zúzott fokhagymával összekeverjük. A shiitakét és a csiperkét vékonyan felszeleteljük. A fafülgombát 1 órára hideg vízbe áztatjuk. A húst vékonyan felszeleteljük, a szószba tesszük és 10 percig állni hagyjuk. A hagymákat apróra vágjuk. Wokban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a lecsöpögtetett húst (a mártást félretesszük), gyorsan megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombákat, ezzel is pirítjuk. A mártást is beleöntjük, összeforraljuk, végül belekeverjük a hagymát és forrón tálaljuk.

Hasonló receptek

Pasta carbonara

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Grillezett köményes sertéstarja

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sonkás főtt tészta

Egytálétel, Könnyű

Gyomorbetegségek, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: