Egyre többen esznek kekszeket a rostok miatt

Független Hírügynökség
megjelent:

A teljes kiőrlésű gabonából készült, nagyobb rosttartalmú kekszek és piskóták felé tolódik el a fogyasztás Magyarországon, amiből a szakemberek azt a következtetést vonták le, hogy mind többen esznek tudatosabban.

A magyar fogyasztók tavaly 23 milliárd forintot költöttek kekszre és piskótára, ezekből 27 ezer tonna fogyott el - derült ki a Magyar Édességgyártók Szövetsége és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége sajtótájékoztatóján.

A legnépszerűbb az édes keksz, ami az összmennyiség egyharmadát teszi ki. A leggyakrabban otthon és délután eszünk ilyen ételeket - mondta egy felmérés alapján Sánta Sándor, az édességgyártói szövetség elnöke.

Sokak véleménye ellenére a rostban gazdag kekszek és piskóták alkalmasak fogyás elősegítésére, de főleg a teljes kiőrlésű gabonából készültek. Ezek az ételek a szív- és érrendszeri, valamint a rákos betegségek megelőzésében is szerepet kaphatnak - mondta Antal Emese, a dietetikusok szövetségének elnöke.

Ezek is érdekelhetik

(FH)

Cikkajánló

A rostok szerepe az étrendben

Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
Rostok
Rostoknak nevezzük azon szénhidrátok csoportját, amelyeket szervezetünk nem képes lebontani. Az élelmi rostok a táplálékban lévő emészthetetlen, összetett szénhidrátok (poliszacharidok). Rostok kizárólag növényekben találhatóak meg, és létfontosságú szerepet töltenek be az emésztésben.
Bárányhimlő
Bárányhimlő

Nem biztos, hogy átestünk már rajta.

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, klinikai farmakológus
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.