• Depressziós édesanyák gyermekei

    Szerző:
    WEBBeteg

    A depressziós édesanyák gyermekeinek magasabb a stresszhormon szintje, gyakoribb, hogy neurológiai vagy viselkedési zavaruk van, számolnak be a Michigan Egyetem kutatói.

    Ennek egyik lehetséges magyarázata, hogy érzékenyebbek a stresszre és sokkal erőteljesebb választ adnak rá, ráadásul kevésbé tudnak megnyugodni stresszes szituációban - magyarázza a kutatás vezetője, Delia M. Vazquez.

    Hirdetések

    A kutatók az anyai depresszió és a gyermekek neuroendokrin rendszerének fejlődése közötti kapcsolatot vizsgálták, amelyik a szervezet stresszreakciójáért, a hangulatért és az érzelmekért felelős. A depressziós édesanyák gyermekeinek két hetes korukban kisebb volt az izomtónusuk, mégis gyorsabban reagáltak olyan ingerekre, mint egy harang vagy csörgő hangja vagy a fényingerekre, amelyek segítségével az idegrendszer érettségét vizsgálják.

    Az újszülöttkor pszichológiája


    A méhen belüli állapot olyan egyszeri és megismételhetetlen, amelyben a magzat ezernyi szállal kötődik az anyához. Élete, léte az anyától függ. Hat rá minden mozdulat, fejlődését döntően meghatározza az anya hangulata, egészsége, hangja, fáradtsága és örömei. Vizsgálatok igazolják, hogy a magzat reagál a külvilág hangjaira, születés után is megnyugszik az ismert hangokra, simogatásra vagy zenére. Életkorok pszichológiája>>

    Mikortól számít kórosnak a gyerek viselkedése?

    Nehéz megmondani, hogy ezen válaszok mikortól válnak kórossá, vagy milyen hatásai vannak hosszútávon - mondja az eredményeket bemutató tanulmány első szerzője, Sheila Marcus. A kísérletek még kezdeti stádiumban tartanak.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Célunk, hogy megtaláljuk azokat az édesanyákat és gyermekeiket, akik több figyelmet igényelnek, illetve, hogy kiemeljük azokat, akik a szülés utáni segítő programokból a legtöbbet profitálhatnak - tette hozzá.

    A kutatók szerint, azon kismamáknak, akik terhesség alatt megtapasztalták a depresszió tüneteit, célszerű szakember segítségét kérni.

    Megjegyzik, hogy a segítség illetve a szülés utáni jó anya-gyermek kötődés fokozza a gyermekek idegrendszerének fejlődését és csökkenti a stresszhormonok szintjét.

    (Forrás: Medipress.hu)
     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Az idegrendszer befolyásolhatja a daganatos megbetegedések előfordulását

    Ha valaki hosszan stresszben él, annak az idegrendszere, majd az immunrendszere is legyengül. Összefüggést találtak a legyengült idegállapot, a szív- és érrendszeri, illetve a daganatos betegségek kialakulása között. Fontos tehát, hogy a stressz napi szinten kezelve legyen, mert hosszú távon komoly betegségek kialakulását okozhatja.

    Futballőrület - ne vegyük a szívünkre!

    2006-ban müncheni kutatóorvosok különleges témát dolgoztak fel, történetesen megvizsgálták, hogy az országukban rendezett labdarúgó világbajnokságon szereplő hazai csapatért való izgalom hogyan befolyásolja a szurkolók egészségi állapotát.

    Migrénje van? Ezeket az ételeket kerülje, és így kezelje a fájdalmat

    A migrénes fejfájás általában hirtelen és pulzáló fájdalommal jelentkezik. A fájdalomérzet fény hatására erősödhet, s gyakran a migrént egy figyelmeztető jelenség, az úgynevezett aura előzi meg.

    A gyakran használt gyógyszerek növelhetik a depresszió kockázatát

    A gyakorta felírt gyógyszerek, például fogamzásgátlók, fájdalomcsillapítók és szívgyógyszerek egy része növelheti a depresszió kockázatát - derült ki egy új amerikai tanulmányból.

    Stresszhelyzetek a gyermekkori hasfájás hátterében

    A helyes étkezési szokások kialakítását gyermekkorban kell elkezdeni, ugyanis amelyeket gyermekünk megtanul és elsajátít, azokat viszi tovább élete során. A kiegyensúlyozott táplálkozásnak köszönhetően hosszabb, egészségesebb életre van kilátásuk, és nagyobb eséllyel kerülik el őket azok a megbetegedések, amelyek összefüggésbe hozhatóak az étrenddel.

    Munkahelyi stressz - Megalázás és kiközösítés

    Stresszhelyzetbe bárhol, bármikor kerülhetünk. Az, hogy ezekben a szituációkban hogyan cselekszünk, függ attól is, hogyan tudunk megküzdeni az adott helyzettel, mennyire bízunk önmagunkban, saját erőnkben, saját döntéseink helyességében.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA