• Prospan köhögés elleni szirup alkalmazása terhesség alatt!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő / Úr!

         

        Jelenleg 18 hetes kismama vagyok. Köptető használatára lesz szükségem felső légúti megbetegedés miatt, és nem szeretnék antibiotikumot alkalmazni. Azt szeretném megkérdezni, hogy biztonsággal alkalmazható e a Prospan köhögés elleni szirup. A betegtájékoztatóban az áll, hogy "A Prospan terhesség és szoptatás során való biztonságos alkalmazására vonatkozóan nem áll rendelkezésre adat. Biztonsági okok miatt ezen élethelyzetekben ne szedje a készítményt."

        Válaszát/válaszukat előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a tehesség témában

        Kedves Kismama!

        Azért van ez írva a betegtájékoztatóra, mert nem volt a termék vizsgálva, így biztonsággal nem mondhatják, hogy van-e hatása a terhességre. Mivel ez nem gyógyszer, csak gyógynövénykivonat, nem valószínű, hogy átmeneti alkalmazása hatással lenne a terhességre, hiszen szükség esetén láz- és fájdalomcsillapítót, antibiotikum, és egyéb gyógyszereket is szoktak szedni a kismamák, ne aggódjon.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

        Tisztelt Kérdező!
        Sajnos egyetlen készítményről sem fogja megtalálni azt a kitétet, hogy terhességben biztonsággal adható. Ha nincs láza és sárgás köpete ne szedjen antibiotikumot. Köptető hatása van két csésze víznek vagy teának is, mivel hígítja a hörgőváladékot és ezzel könnyebben lehet felköhögni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-20 23:04:00; Megválaszolva: 2011. október 03., 09:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: