• TORCH

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő! érdeklődni szeretnék hogy miként működik a TORCH-szűrés fizetős vagy tb által támogatott? háziorvosi beutaló kell hozzá vagy valami speciális? mindezt azért szeretném tudni mert gyermeket szeretnénk és már sajnos volt egy koraszülésem ahol a gyermekem meghalt és nem tudni mi okozta a koraszülést.így szeretnék minden lehetséges okot kizárni a következő terhesség előtt mivel kórházban dolgozom elég sok baktérium és vírus vesz körül. és nem szeretnék még egy gyermeket elveszíteni! Válaszát előre is köszönöm! Sné R.Ágnes

        WEBBeteg szakértő válasza a TORCH szűrés témában

        Kedves Ágnes!

        TB által támogatott a szűrés. olyan esetben szoktuk kérni, ha felmerül a gyanú arra, hogy a Toxoplasma-Rubeola-cytomegalovírus fertőzés áll fenn. Számtalan oka lehet a koraszülésnek. Miután nem írja le, hogy melyik terhességi korban következett be a koraszülés és kiderített- e a pathológiai vizsgálat bármilyen elváltozást a babánál, ezért az okról sem lehet semmilyen közelebbit mondani. Azt javaslom, beszélje meg a kezelőorvosával, hogy milyen vizsgálatokat tart szükségesnek, és milyet nem. (nem biztos, hogy a terhesség előtt van értelme elvégezni a vizsgálatot)

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós


        Dr. Csóka Miklós
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-19 22:54:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 11:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 39.hétben jár a terhességem. Párommal szeretkeztünk, C2100-át állapított meg orvosom 3 hete, azóta a mehszajat nem vizsgalta, romolhatott is akár. nagyon félek, hogy a párom megsérthette a babát, bár óvatosak voltunk, de...
        Tisztelt Doktor Úr! 38 hetes kismama vagyok. Terhességem 25.hetétől fekvést javasolt orvosom, mert felpuhult a méhszájam. Utoljára 2 hete, azaz a 36.héten ellenőrizte nőgyógyászom, akkor C2100-at állapított meg. Azóta már engedélyezte a...