• Bizonytalan terminus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Címzett!

        A véleményére lennék kíváncsi. Bizonytalan a terminusom. Utolsó mensesz első napja 2008. 07.18. 

        2008.09.25.-én uh alapján a kalkulált terhességi kor 7 hét. TAS GS: 38mm,  CRL: 14mm 

        2008.10.27.-én BPD:22 mm,  CRL:62 FL:9,1   

        2008.12.11.-én BPD: 45  FL:30  HL: 30 

        2009.03.19.-én BPD: 81  TAD:  86   FL: 61 kalkulált súly: 2100 gr.

        2009.03.23.-án BPD : 86  AC:  279  ACMRI.o.71  AORI.o.69  AURI.o 54

        Utolsó mensesz első napja alapján 2009.04.24. az időpontom. De az első uh alapján május 10-et állapítottak meg kérdőjelesen. Ön mit gondol? A mostani adatok alapján mennyi idős a terhességem?

        Tisztelettel: Zsuzsa

        WEBBeteg szakértő válasza a terminus témában

        Kedves Zsuzsa!

        A terminus számolásakor több dolgot is figyelembe kell venni. A menses alapján számolva fontos lehet, hogy hány naposak voltak a ciklusok, hiszen egy 35 napos ciklus máris egy héttel eltolja az időpontot. Emellett rendszertelen menses esetén bizonytalanná válik a helyzet, hiszen nem tudjuk, mikor volt peteérés.
        Az első UH alapján május 14 a terminus, de az is fontos lenne, hogy 7 hét és hány nap volt ekkor.
        Ennek a jelenlegi méretek is megfelelnek. Ami még fontos lehet, hogy a terminus sosem az utolsó UH alapján becsülendő, vagy változtatható, hanem az első UH a legpontosabb, ezért jó, ha minél hamarabb készül el.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-30 09:21:10; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 18:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés