• Gyomorfájás-terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/ úr!

        7. hónapban lévő kismama vagyok és kb. a 6. hónaptól heti egy vagy két alkalommal iszonyatos gyomorfájdalmam van, amikor az egész hasam illetve oldalam (főként a jobb már érintésre is nagyon érzékeny/fáj), a körzeti orvosom és nőgyógyászom is azt monta, hogy a sav miatt van, viszont az utóbbi 5 alkalommal sűrűsödtek és erősődtek a fájdalmak egyre nagyobbak és semmi nem használt csak ha hánytam, most már ott tartok, hogy amikor érzem, hogy nem bírom tovább akkor meghánytatom magam, mert nem birom elviselni a fájdalmat, sokszor 10 órán keresztül tart amit érezhetően a baba is érez, hiszen ilyenkor végig kapálozik a pocakomban (ez elég rossz érzés ilyenkor). Semmit nem tudtak mondani mit szedjek, vagy csináljak, mert terhesség esetén szinte semmi nem szedhető. egyáltalán mi lehet a baj, és mit csináljak, ilyenkor?

        VÁlaszát előre is köszönöm!

        Anita

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, gyomorfájdalom témában

        Kedves Hölgyem!


        A jobb oldali hasi fájdalom nem gyomorpanaszra, hanem inkább epegörcsre utal, ha a felhast érinti. Ha inkább oldalt fáj, és a szeméremajakba sugárzik, akkor meg lehet, hogy vesegörcs. Alapos hasi vizsgálatra van szükség, akár sebésszel is megnézetheti magát. Fontos lenne elkülöníteni, milyen betegség okozza a panaszt. UH-al a terhesség alatt kialakuló vesetágulatot is látni lehet, és ellenőrizni kellene, nincs-e epeköve.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-10 11:29:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 15:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: