Második oltás terhesség alatt

Tisztelt Doktor Nő! Április 9-én kaptam az első AstraZeneca oltásomat, majd július 2-án kapnám meg a másodikat, de a héten kiderült, hogy gyermeket várok (utolsó menstruáció időpontja május 20.) . Tudtommal nem voltam koronavírusos. A kérdésem az lenne, hogy önnek mi a véleménye, beadassam-e a második oltást? Ha nem akkor mikor javasolt?! Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza terhesség alatti védőoltás témában

Kedves Hölgyem!

Jelenleg terhesség alatt Magyarországon csak a Pfizer vagy a Moderna oltóanyaggal oltanak, így az AstraZeneca oltást biztosan nem adják be terhesen.

Azt, hogy mikor, és melyik oltóanyag lesz az Ön számára a legjobb, bízza nyugodtan az oltóorvosra, a legfrissebb információk alapján fogják kezelni.

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2021. június 29., 18:32; Megválaszolva: 2021. július 04., 23:19
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Lágyéksérv terhesség
Látóterenként kevés granulocyta
Terhesség-petezsák
Hormonvizsgálat
Kedves Doktor Úr! A ciklusom 4. és 22. napján csináltattam vérvételt, aminek az eredménye az alábbi lett: 4. napon: TSH: 0,635 mIU/L, FT4:...