Klebsiella baktérium kismamánál

Jó napot Doktor Úr/Nő! Kérdésem a következő lenne: 5 hetes terhesen volt egy tenyésztésem amibe Streptococcust talaltak,arra kaptam szemicilin tablettát. Most 7 hetesen volt ismételt levetel amibe pedig Klebsiella baktériumot és gombát találtak. Erre Zinnat lett felirva. Vasárnap (06.06.) halvány barnás folyásom volt ami miatt ügyeletre mentünk,a mehszaj zárt nem találtak semmi gondot, Rutascorbint kell szednem 10 napig. (Mára már nem észlelhető) Lehet ettől a baktériumtól a barnás folyás? Nem árt ez a sok antibiotikum a babának? A Zinnatot ma (06.10.) írták fel . Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Klebsiella baktérium kismamánál témában

Tisztelt Hölgyem!

Igen, a túlzott gyógyszeres kezelés mellőzendő a várandósság korai heteiben.

A Klebsiella fajok és a Streptococcus agalactiae a hüvely élő flórájának természetes un. fakultatív baktériumai, melyek ha nagyon elszaporodva már klinikai tüneteket-folyás, alhasi dyscomfort érzést-okoznak- szabad csak kezelni.

Ne ijedjen meg, a 10-12 héten végeztessen el a kombinált tesztet.

Üdvözlettel :dr. Kiss.

Kérdés: 2021. június 10., 13:17; Megválaszolva: 2021. június 23., 14:35
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lágyéksérv terhesség
Látóterenként kevés granulocyta
Hormonvizsgálat
Kedves Doktor Úr! A ciklusom 4. és 22. napján csináltattam vérvételt, aminek az eredménye az alábbi lett: 4. napon: TSH: 0,635 mIU/L, FT4:...
Második oltás terhesség alatt
Tisztelt Doktor Nő! Április 9-én kaptam az első AstraZeneca oltásomat, majd július 2-án kapnám meg a másodikat, de a héten kiderült, hogy...
Van-e esélye a terhességnek?
Tisztelt doktor úr/nő! A segítségét szeretném kérni: két napja együtt voltunk a barátnőmmel, megszakítással "védekeztünk", az óvatosság...