Missed abortion

Kedves Doktor Úr! 9 hetes terhes voltam a héten amikor szerdán este elkezdtem vérezni. Csütörtök reggel bementem a kórházba, ahol megállapították, hogy nincs szívhang és körülbelül 7 hetesen megállt a fejlődés. Haza küldtek, mondván hogy a természet bölcs és reméli természetesen úton megindul a vetélés, ha nem akkor vasárnap menjek vissza és műtéti úton eltávolítják. Miután haza mentem a kórházból meg is indult, viszont még péntek es szombat este is jött darabos vérzés és nagyon görcsöltem. Vissza mentem vasárnap reggel a kórházba, egy ellenörző hüvelyi ultrahangra. Nem ürültem ki teljesen, ezért az javasolták, szedjek Ergam cseppet és szerdán menjek vissza kontrollra. Azóta jöttek ismét darabok és enyhén görcsölök, de nagyon aggódom, hogy érdemes-e ennyi ideig várni, hogy magától lezajlódjon a vetélés folyamata, illetve ha addig is bent marad valami annak milyen szövődményei lehetnek. Rosszul nem érzem magam, nincs lázam. Köszönöm szépen előre is a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza témában

Az abbamaradt vetélés a missed abortus. A megindult vetélés,vérzéssel és görcsökkel jár.Ha nem ürül ki a szöveti elem ,akkor incomplet vetélésről beszélünk.Ezen esetben műszeres befejezés jön szóba,altatásban a méh kiürítése.

A vérzés mennyisége a meghatározó javallata a műszeres befejezésnek.

A leírt várakozó megoldást mi nem alkalmazzuk.

Kérdés: 2021. május 30., 19:42; Megválaszolva: 2021. május 30., 21:44
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lágyéksérv terhesség
Látóterenként kevés granulocyta
Hormonvizsgálat
Kedves Doktor Úr! A ciklusom 4. és 22. napján csináltattam vérvételt, aminek az eredménye az alábbi lett: 4. napon: TSH: 0,635 mIU/L, FT4:...
Második oltás terhesség alatt
Tisztelt Doktor Nő! Április 9-én kaptam az első AstraZeneca oltásomat, majd július 2-án kapnám meg a másodikat, de a héten kiderült, hogy...
Van-e esélye a terhességnek?
Tisztelt doktor úr/nő! A segítségét szeretném kérni: két napja együtt voltunk a barátnőmmel, megszakítással "védekeztünk", az óvatosság...