• Szoptatás alatt szedhető gyógyszerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok. 33éves anyuka vagyok, van egy 4hónapos kisfiam (7.5kg),szoptatok szükség/igény szerint. Az utóbbi időben,gondolom a nagy meleg miatt és a sok stressz miatt étvágytalan,erőtlen,vesztettem a súlyomból,karok-lábak gyengék lettek,állandó migrén,fejfájás,étvágytalanság. Bementem a patikába,tanácsot kértem a gyógyszerész fiatal hölgytől hogy ilyen tünetekre mit tanácsol, és ezeket ajánlotta.:˙(hozzá tette,kérjem ki szakember tanácsát,lehet e,nem lehet,ha nem lehet akkor mit helyette,ha lehet akkor milyen időközönként-mekkora dózisban) -magne citricit 500mg -milgamma -vitamin b complex bioextra -magne b6 stress control -calcium Ezek felől szeretnék érdeklődni.: Melyiket lehet? Melyikeket lehet egyszerre? Melyiket mennyi időközönként?Ha többet lehet egyszerre mekkora dózisban,mennyi idő elteltével másikkal szemben? Tudom mindegyikben a betegtájékoztatóban benne van a szoptatás rovatban, de én ha lehetne szeretném tudni személyre szabadba,plusz ilyen tünetek mellett,vagy esetleg természetesen a felsoroltak helyett mást/másokat. 33éves vagyok, 172cm magas, 60kg, gyógyszer érzékenységről nem tudok,allergia/fém allergia,szervi betegségről nem tudok. Köszönöm mielőbbi válaszát.

        Dr. Kiss György válasza a Szoptatás alatt szedhető gyógyszerek. témában

        Tisztelt Hölgyem ! Rendkivül nehéz, ugyanakkor gyönyörü korszakot él meg és leveléből ugy tünik, ennek maradéktalanul igyekszik megfelelni. Tanácsom az, hogy mindenképpen végeztessen egy laboratóriumi vizsgálatot/ vérkép, vércukor, gyulladásos fehérje /CRP / meghatározás, stb ..Azért irom igy, mert " nagy rutin " laborvizsgálatnak nevezik és ennek alapján, inkább kezelőorvosával döntsenek az aktuális gyógyszerszedésról. Üdvözlettel:dr.Kiss. PS: valóban a szoptatás miatt nem árt az óvatosság.


        Kérdés: 2020. július 31., 15:04; Megválaszolva: 2020. augusztus 02., 18:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: