Beágyazódási probléma?

Kedves Doktor Úr, Kisbabát szeretnénk a párommal (a Párom 41 éves, én 34 leszek), azonban két próbálkozás után ugyanazon tüneteket tapasztaltam. Ciklus 13-18. napjain minden nap együtt voltunk a párommal, ovulációs teszt 16. napon volt pozitív. 17-20. napon a jobb petefészkemben szúró fájások voltak, éjjel is felébredtem a nyilaló fájdalmakra. Emellett folyamatos bizsergést érzetem az alhasamban, szokatlan szédüléseket tapasztaltam, mély pattanások jöttek az államra, nyakamra, és sűrűbb szokatlan folyásom volt. A 21. napra elmúltak a szurkálások, viszont ciklus 21. nap reggelre a folyás rózsaszínné változott, kis mennyiségű volt, utána egész nap nem jelentkezett. A 22. nap kicsit több vérrel tapasztaltam ugyanezt a folyást, reggel az első pisiléskor és este is. A 23. nap sötétbarnává vált és vérrögök jelentek meg, az állaga is változott. Hőemelkedésem is volt. Folyton olyan érzésem volt, mint amikor menstruálok és hirtelen sok vér folyik ki. Többször mentem is a mosdóba, de nem folyt semmi. 24-25. nap már több pisiléskor is jelentkezett a barnás-véres folyás, de tampont nem kellett használnom, nem menstruáció volt. A vérzéses tünetek 16 napig tartottak, ebből az utolsó 5 napot minősíteném menstruációnak, viszont az sokkal erősebb vérzéssel és görcsökkel járt mint a szokásos menstruációm. Ezalatt a 2 hét alatt szokatlanul erőtlen és fáradt voltam, szinte csak aludtam, folyamatosan nagyon fáztam, kezem-lábam is nagyon hideg volt. Az első ilyen (2019 november vége-december elején) történtek után elmentem rákszűrésre, alap hormonvizsgálatra és terheléses cukorvizsgálatra, a laboreredmények normál értéket hoztak. D-vitamin szint volt kicsit alacsonyabb. Elkezdtem terhesvitamint szedni és a következő komolyabb próbálkozásunk – ez alatt azt értem, hogy a termékeny napokon minden nap együtt voltunk - most 2020 áprilisban volt, de ugyanazzal a lefolyással a fentiek történtek. Lehet nem kellene ilyen kevés próbálkozás után aggódnom, de fizikailag is nagyon megviselt és úgy érzem, elindul valami, ami megakad. Az elmúlt félév során folyamatosan ovulációs teszteltem (legérzékenyebbel) és azt tapasztalom, hogy a ciklus 15-16. napján lesz pozitív. Úgy tudom, a peteérés ezt követően 24-36 órán belül következik be. A menstruációm viszont 27-28. napra megjön, tehát nálam nem telik el 14 nap az ovuláció és a menstruáció között – a neten azt olvasom, hogy 14 nap lenne a normális/átlagos. Ön szerint lehet összefüggés a tünetek és a rövidebb luteális fázis között? Voltam 2 nőgyógyásznál is, akik ultrahangvizsgálat alapján mindent rendben találtak és a 21. naptól jelentkező vérzéses tüneteket peteérés elmaradásaként diagnosztizálták. Úgy gondolom, ez több mint véletlen egybeesés, hogy csak ezután a két próbálkozás után tapasztaltam ilyen tünetegyüttest. A menstruációmban ezidáig nem voltak ilyen szélsőségek. Anyukám 15 évig próbálkozott, folyamatosan elvetélt mire én lettem, 40 éves korában szült. Nagymamám petefészek daganatban halt meg, anyukám unokahúga cisztákkal küzdött. Ezért is aggódok, hogy a teherbeesés nehéz lesz. 14 éves koromban anorexiás problémáim voltak és rövidebb időre a menstruációm is megszűnt. 18-20 évesen fogamzásgátlót szedtem, de folyamatosan köztes barnázásom volt, abbahagytam, utána 2-3 évig még voltak panaszaim. Emlő hypoplasia is kialakult nálam, így mellimplantáció mellett döntöttem 2 éve. 10 éve rendszeresen, viszonylag sokat sportolok és a munkám is nagyon intenzív. Azt olvasom, hogy ez is befolyásolhatja a teherbeesést. Szeretném kikérni az Ön véleményét, mi okozhatja a tüneteket, van-e okom aggodalomra a teherbeesés esélyeit illetően, milyen irányban induljak tovább, javasolt lehet-e valamilyen vizsgálat? Nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza a babaprojekt témában

Kedves Kérdező! A legtanácsosabb lenne friss leletekkel egy meddőségi szakemberrel konzultálni. A 21. naptól kezdődő barnázás leginkább sárgatest elégtelenségre utal. Üdvözlettel: Dr. Tekse István Meddőségi-endoszkópos specialista, nőgyógyász-endokrinológus www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2020. május 28., 22:41; Megválaszolva: 2020. június 05., 19:02
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Genetikai vizsgálat 13 hetes terhesen
Fertőzés terheség alatt
Lehetséges így terhesség?
Lehetek-e terhes