• Megrövidült méhnyak a 21. héten

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 22. Hetes terhes vagyok, első gyermekemet várom. A 22. Héten a méhnyak 29 mm-re rövidült, a belső méhszáj zárt. A 26. Héten javasolt kontrollt az orvos, egyéb teendőt nem, mivel 25 mm alatt lenne probléma. A következő kontrollig azonban egy hónap eltelik, addig hogyan akadályozható meg a további rövidülés? Progeszteron vagy ágynyugalom indokolt lehet?

        Dr. Szalóczy Péter válasza a rövidült nyakcsatoerna témában

        Kedves Kérdező! A jelen állappot még nem ad okt aggodalomra. De a lazább, rövidebb nyakcsatorna relatív kíméletet érdemel: ne végezzen erős tornát, ne cipeljen nagy súlyt, ne végezzen ugró mozdulatokat, ne legyen túl heves a házasélet, ne legyen rendszeresen erőltető székelése, pihenjen többet, és legyen pszichésen kiegyensúlyozott. A rendszeres ellenőrzések kétkezi vizsgálattal majd tisztázzák., hogy van-e esetleg lassú romlás és más teendő. Valószínűleg nem lesz gond.


        Kérdés: 2019. június 02., 18:43; Megválaszolva: 2019. június 11., 11:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: