Diamilla három hónap után

Tisztelt Dr. Úr! Tavaly oktobertől decemberig azaz három hónapig szedtem diamilla fogamzásgátlót. (előtte nem szedtem egy évig semmiféle fogamzásgátlót) két hónapig két hetente 7 napot menstruáltam, utolsó mensesem utolsó napja nov. 25. beszedtem az utolsó levelet is dec. 26.ig. (ez idő alatt már nem volt mensesem) ugy döntöttem nem szedem tovább, tehát dec. 27.től gyógyszer mentes vagyok, mindezidáig nov.25- jan.22 ig még nem volt mensturuáciom. tesztet elvégeztem már többet is, babát nem várok. egy kicsit aggódom, mert mivel előtte nem szedtem semmit, és ezt a tablettát is csak három hónapig szedtem, van e okom aggodalomra. várom tisztelettel válaszát köszönettel K.Erika

† Dr. Szalóczy Péter válasza Tabletta utáni vérzéshiány témában

Kedves Erika! A tabletta utáni vérzéshiány ismert fogalom. A gyógyszerszedés idején működésében felfüggesztett petefészek lassan tér magához.Ennyi késedelem után egy biztonsági hüvelyi ultrahangos méhnyálkahártya vastagság és petefészek állapot felmérése után ovuláció serkentő gyógyszert, Clostilbegytet szedetünk 5 napig, esetleg fél adagban 1x1-et.Ez megindítja a petefészek működést és vérzést eredményez. Az első ciklusban fokozott fogamzóképesség lehet, védekezzen helyileg.

Kérdés: 2016. január 22., 03:03 ;Megválaszolva: 2016. január 22., 11:23
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Nagy petezsák, nagy szikhólyag
Kombinált teszt eredmény
Várandósság _ionizáló...
Lelet kiértékelés
Korai terhességi ,alhasi fájdalom