méhszáj vizsgálat

Tisztelt Doktor Úr! 19 hetes várandós vagyok. 16 hetesen a megyei kórházunkban az ügyeletes orvos azt állapította meg, hogy a méhnyakam megrövidült 2 cm-re, a külső méhszájam pedig kinyílt. Ekkor kézi vizsgálat és hasi uh vizsgálat történt. Ezt követően felkerestem saját orvosomat is, aki szintén kézi vizsgálat útján c=2100-as értéket állapított meg. A 19-ik héten ismét vizsgált kézzel az orvosom, továbbra is maradt a c=2100-as érték. 2 nap múlva azonban felkerestem egy másik megyében rendelő orvost nem múló hüvelygyulladásom miatt. Ő megnézett hüvelyi ultrahanggal is, és azt mondta, illetve mutatta is a kivetítőn (bár láttam, de nekem a látott kép nem mondott túl sokat) , hogy a méhnyakam valóban meg van rövidülve, azonban a külső méhszájam zárt (c=2000-et írt a papíromra) a korábbi két orvos véleményével ellentétben. A kérdésem a következő lenne Doktor Úrhoz: most melyik vizsgálatnak hihetek, a kézinek vagy a hüvelyi ultrahangnak? Melyik vizsgálattal lehet pontosabban megítélni a méhszájat? Hogy lehet, hogy 2 nap elteltével teljesen ellentétes véleményt mondanak? Én úgy tudom, ha egyszer kinyílt a méhszáj, már nem záródik vissza. Vagy esetleg rosszul tudom? Köszönöm szépen válaszát! Üdvözlettel: Kitti

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza méhszáj állapota témában

Tisztelt Kérdező!

A külső méhszáj állapotát a kézzel végzett vizsgálat tudja jól megítélni.

A nyitott külső méhszáj összezáródhat, így a 2 vizsgálat között nincs ellentmondás.

Üdvözlettel:

Dr. Törő

Kérdés: 2015. január 11., 17:29; Megválaszolva: 2015. január 12., 13:32
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom