agykamratágulat

Tisztelt Dr. Nő/Dr. Úr! Feleségemmel kisbabát várunk. UH eredmény: aktuális mért kor: 22hét+1 nap BFD: 5, 99 cm, HC: 20, 99 cm, AC: 17, 1 cm, FL: 3, 33 cm, Cerebellum: 2, 38 cm, Humerus: 3, 12 cm AFI: mérsékelt hydramnion lacenta, 2 erű köldökzsinor. koponya: bal oldali oldalkamra hátsó szarva 15, 4 mm, jobb oldali oldalkamra hátsó szarva 13, 9mm, agykéreg vastagsága 4, 7 mm, III-IV agykamra norm tág. cavum septi pellucici ábrázolódik, fax középen, nyaki redő normális. kérdésem lenne, hogy ebben a terhességi korban mennyire tekinthető súlyosnak az agykamra tágulat, milyen eséley van az érétk javulásásnak/rosszabodásának? ilyen agykaratágulat esetében születés után mire számíthatunk. Tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a magzati ultrahang lelet témában

Egészséges magzat agyában, az agy oldalsó kamrái 10 mm-nél kisebb kiterjedésűek. Agykamra-tágulat esetén, a magzat oldalsó agykamráinak mérete 10-15 mm, vagy még ennél is nagyobb, ez utóbbi súlyos elváltozásnak tekinthető. A 4, agykamra sátor alakú, az agyfolyadék nyílásain vezet az oldalkamrákhoz és a gerincfolyadékhoz. A rendellenességnek, hydrocephalus / vízfejűség/ a következménye.Ez utóbbi shunt beültetést igényel, a születést követően. Tehát súlyos fejlődési rendellenesség. Folyamatos ultrahang ellenőrzés szükséges, ez határozza meg a további teendőket.

Kérdés: 2014. május 20., 20:28; Megválaszolva: 2014. május 25., 22:37
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség megáll
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy az aktus utàn, ultrahangon hány nap múlva látszódik a petezsák, illetve a szívhang? A magzati...
Genetikai vizsgálat 13 hetes terhesen
Fertőzés terheség alatt
Lehetséges így terhesség?