Magas CMV IgG érték terhesség első harmadában

Tisztelt Szakértő! Ma megkaptam a terhességem első leletét, amelyen a CMV IgG érték nagyon magas lett: 133, 8 AU/ml, a CMV IgM érték 0, 280 lett. Érdeklődni szeretnék, hogy a CMV IgG magas értéke veszélyt jelent-e a magzatra nézve? Okozhat-e a vírus agyi vagy egyéb károsodást? Most 10 hetes terhes vagyok és kb. 1 hónapja pillangó víruson esett át egy gyerek, aki a kiütések előtt 1 héttel vendégségben volt nálunk. Válaszukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza a vírus serológia témában

Tisztelt Kérdező! Az IgG típusú ellenanyagok azt jelentik, hogy korábban találkozott valaki a kórokozóval. A CMV betegség akkor okozhat bajt, ha valaki a terhessége alatt fertőződik meg. Önmagában az IgG magas értéke nem okoz károsodást. A "pillangó vírus" más kórokozó, nincs köze a CMV-hez. Tisztelettel:

Kérdés: 2014. május 08., 17:46; Megválaszolva: 2014. május 11., 08:38
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek-e terhes
PreMens tabletta szedése terhesség...
Terhesség, edzés
Lehetséges-e a terhessè?
CT után kiderült terhesség