Normális hogy ilyen későn van ultrahang?

6 hetes terhesen volt a 0. uh-m, 12. hétre rendeltek vissza a genetikai ultrahangra. Normális hogy ennyire későn nézik csak meg újra a babát uh-n? Mivel ez az első terhességem eléggé aggódok:)

† Dr. Szalóczy Péter válasza terhességi UH vizsgálat témában

Kedves Kérdező! Így van ez rendben. A hathetes csak a terhesség tényét bizonyítja. Genetikei vélaszhoz a magzatnak bizonyos méretűre és fejlettségüre kell nőni, hogy anatómiája; szervei esetleg hibája látható legyen. Olyannyira, hogy az igazi és legvégsőbb genetikai ultrahangos vizsgálat a 18 héten lesz elvégezve. Akkor már minden finom eltérés is diagnosztizálható.Ez a mérethatár, amikor ne adj Isten, ha mégis a terhesség megszüntetése ajánlott bármely hibából, az még tehnikailag könnyebben elvégezhető. De ne fessünk ördögöt a falra, ne szorongjon, bizzon a statzisztikákban, hogy a terhességek, főleg az Ön életkorában 97 %-ban épek. Jó babázást!

Kérdés: 2013. január 04., 15:25 ;Megválaszolva: 2013. január 05., 11:07
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Megfelelő méretek?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Most 11 hetes terhes vagyok, szerencsére eddig semmi problémám nincsen. Eddig két alkalommal voltam UH-on. Az első alkalommal 5...
Korai terhességi ,alhasi fájdalom
Terhesség előtti sör
Pajzsmirigy betegség
Terhesség előtti alkohol