Két ujjnyira tág méhszáj a 36. héten

Tisztelt Doktor úr! Betöltött 36. hetes terhesen a nőgyógyászom azt mondta, hogy bő 2 ujjnyira ki vagyok tágulva, és ha jobban megvizsgálna, meg is indulna a szülés. Pihenjek sokat, ne emelgessek, és akkor talán még egy hétig bent marad a baba. Azt szeretném kérdezni, hogy ha mindent szeretnék megtenni, hogy lehetőleg csak a 38. hét után jöjjön a baba feküdnöm kell, vagy tényleg elég a sok pihenés és az, ha nem emelgetek? Utazhatok tömegközlekedésen, dolgozhatom még egy kicsit (4 órát) ülő munkát, lépcsőzhetek? Leleten ez van: mélyen rögzült koponya, részben elsimult portio, 2 ujjnyi. kp.tág hüvely, portion folytatásában az uterus fundusa PXY/3. Válaszát köszönöm.

Dr. Csősz György válasza 2 ujjnyira tágult méhszáj témában

Semmit nem tuid tenni a természetet megerőszakolni nem lehet. Ez a szülés valószínűleg megindul nem sokára. Bár az is lehet, hogy így még elszaladgál három hétig. Mindkettő lehetséges de nem befolyásolható.

Kérdés: 2012. december 05., 16:32 ;Megválaszolva: 2012. december 07., 12:18
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Nagy petezsák, nagy szikhólyag
Kombinált teszt eredmény
Várandósság _ionizáló...
Lelet kiértékelés
Korai terhességi ,alhasi fájdalom