18 hetesen magas BPD érték!

Kedves Doktor Nő/Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy valóban valami rosszra kell-e gondolnom a kővetkező Uh eredmény alapján? 18-20 hetes terhes vagyok (ezen vitatkoznak az orvosok, 3 orvos-3 vélemény 1-1 nap különbséggel) Pedig szerintem nincs min! Az utolsó havim június 2-án volt meg és a fogantatás napja pedig június 15-e volt. BPD: 81/19 FL: 28/18-19 Szabályosnak tűnő agy és arckoponya, agyszerkezet. Épnek látszó gerinc. FHR, gyomor, hólyag telődés látható. Szabályos 4 üregűnek tűnő szív. Rekesz vonala, hasfal épnek látszik, vesék épnek látszanak. Hosszú csöves csontok láthatók, négy végtag. Aátlagos magzatvíz. Lepény a mellső falon. A 14 hetes vizsgálaton ezek voltak CRL: 77, 1 mm BPD: 25 mm Nucha 2.0 FHR látható. Az AFP eredmény: 1, 13 MOM Az orvos a magas BPD számra azt mondta minden rendben van, pedig itt a táblázat alapján ha jól láttam akkor ez egy 31 hetes babának felel meg. Van már két gyermekem és ebben az időszakban az egyiknek a BPD: 43 mm volt, 28 hetesen 73 mm, 38. héten megszületett hossz 54 cm, fejkör: 33 cm, mellkör: 34 Súlya 3300 A másik gyermeknek 19 hetesen BPD 45 FL 27, 29 hetesen BPD 76 FL 52 38 hetesen BPD 93 FL 71 születés hossz: 62 cm súlya 4100, fejkör 36, 5 mellkör: 36, 5. Ezen számok alapján nagyon sokallom a 81 mm-es eredményt a 18-ik héten. Meg 4 hét alatt több mint háromszorosára nőtt a baba feje? és az orvosnak ez nem probléma? már ha egyáltalán jól látta a képernyőt.... Kaptam beutalót genetikai vizsgálatra, az a jövő héten lesz, ott állítólag csinálnak újra UH-t. Várom válaszát! Tisztelettel: Emese

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza magzati méretek témában

A 18. terhességi héten BPD: 81mm-es az nem megfelelő.

Mielöbb keresse fel a Genetikai tanácsadót, ahol bizonyosan ismételt ultrahang vizsgálat is történik.

Kérdés: 2012. október 07., 11:52; Megválaszolva: 2012. október 09., 21:41
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lágyéksérv terhesség
Látóterenként kevés granulocyta
Terhesség-petezsák
Hormonvizsgálat
Kedves Doktor Úr! A ciklusom 4. és 22. napján csináltattam vérvételt, aminek az eredménye az alábbi lett: 4. napon: TSH: 0,635 mIU/L, FT4:...
Második oltás terhesség alatt
Tisztelt Doktor Nő! Április 9-én kaptam az első AstraZeneca oltásomat, majd július 2-án kapnám meg a másodikat, de a héten kiderült, hogy...