Első terhességi vizsgálat

Tisztelt Doktor Úr/ Nő! A napokban pozitív lett a terhességi tesztem két alkalommal is. Pár napon belül szeretnék eljutni a nőgyógyászomhoz. Azt szeretném kérdezni, hogy mi történik az első vizsgálatkor? Mire kell számítanom? Mit vigyek magammal? A férjemnek is jelen kell lennie? Köszönöm szépen!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Földi Ildikó válasza első terhességi vizsgálat témában

Kedves Kérdező!

A személyi iratait vigye magával (TAJ kártya, személyigazolvány és lakcímkártya,) valamint a legutóbbi rákszűrés és nőgyógyászati vizsgálati eredményeit. Az első vizsgálat során hüvelyi Ultrahang történik, ezáltal látható válik a méhen belüli petezsák, esetleg az embrió is, attól függően, hanyadik héten tart a terhesség, ezen kívül a nőgyógyász hüvelyi vizsgálatot is végez. A férjnek nem kötelező jelen lennie. Magánrendelésen valószínűleg a férje is bemehet a vizsgálatra, de állami rendelésnél nem mindig látják szívesen a kispapát, előtte erre kérdezzenek rá.

Kérdés: 2012. szeptember 06., 11:51; Megválaszolva: 2012. szeptember 06., 16:32
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Lehet a baba beteg?
Toxoplazmózis
Eseményutáni tabletta
Duphaston abbahagyása