Ajakherpesz terhesség alatt

Tisztelt Szakértő! 38 hetes terhes vagyok, ma jött ki az ajakherpeszem. veszélyes a szülésre ha addig nem múlik el? orvosom szabadságon, egy hét múlva találkozunk. Tényleg császármetszés kell, ha beindul a szülés és nem múlik el? Szólnom kell? Nagyon aggódom, hogy baja lehet a babámnak! Válaszát köszönöm! Marcsi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza ajakherpesz terhesség alatt témában

Az ajak herpesz nem, csak a hüvelyi jelent kockázatot a babára, a hüvelyi szülés nem javasolt ekkor. A kiújuló ajakherpesz nem veszélyes a babára nézve. Semmiféle fejlődési rendellenességet nem okozhat. Kezelésére valamelyik recept nélkül megvehető acyclovir tartalmú krém alkalmas, amikor ég, viszket a terület. Amennyiben már kialakult a hólyag, akkor a Pasta Zinci oxydati nevű pasztával lehet beszárítani, ha pedig már pörkös a herpesze, akkor használjon rá Bepanthen krémet.

Kérdés: 2012. augusztus 10., 16:34; Megválaszolva: 2012. augusztus 12., 14:37
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Lehet a baba beteg?
Toxoplazmózis
Eseményutáni tabletta
Duphaston abbahagyása