Műtéti hegesedés

T.Dr Nő/ Ur! 20éve műtöttek, kivették az egyik vesém.Egy év alatt 3-szor mütöttek, (korrekciós műtét) és ugyanott vágtak mindig, de kivágva az előző heget. Most ugy érzem a heg-nél sérvem van: Mostanában nehéz fizikai munkát végzek.Híztam is az utóbbi1-2évben elég sokat és ugy érzem, feszül a heg, és mintha zsibbadást illetve égő tompa fájást éreznék.Lehet ebből nagy gond, illetve mi a véleménye? Egy sebész külsőleg megtapintotta és azt mondta ő nem lát krónikus elváltozást. Aggódom! Lehet ez tályog is? Üdv: Éva

Dr. Boros Miklós válasza hegsérv témában

Tisztelt Kérdező!

A tályog kizárható. Amennyiben fizikai aktivitásra a hegben előboltosuló elváltozást tapint valóban sérve van. Mindenképpen javasolt a fogyás, mert amennyiben nincs sérve másként nem lesz panaszmentes.

Kérdés: 2011. június 11., 15:22; Megválaszolva: 2011. június 14., 21:33
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Aranyérben lévő vérrög...
Ufn szegezés