Szoli 2

,, Kedved Doktor! Január 12.-én lézerrel eltávolítottak mindkét vádlimról 1-1,, tömött, lilás színű, lencsényi növedéket" esztétikai okokból, illetve az orrhátról egy gombostűfejnyi ércsomót (ezt egy hét múlva meg kellett ismételni, mert nem volt megfelelő az első kezelés) . Az orromon látszik még a beavatkozás nyoma, picit pirosas,, pötty", a lábamon kb. fél cm-es lilás folt van. A kérdésem az lenne, hogy mikor lehet szoláriumba menni, csak akkor ha ezek a foltok teljesen elmúltak? Kell valamilyen krémmel kenni ezeket a területeket? Segítségét előre is köszönöm! 2011-04-15 18: 16 Kedves hölgyem! Jól gondolja, hogy amíg be nem gyógyul, nem szabad szoláriumba menni, a friss seb ugyanis könnyen barnásan elszíneződhet. Használjon 50 SPF-es fényvédőt a nyár folyamán, érdemes a szép gyógyulás érdekében Cicatrixot is alkalmaznia. " Azt hiszem félreértett...már rég nincsen seb, az már hónapok óta leesett, de a beavatkozás nyoma még látszik, nem fáj, nem érzékeny, de ott a folt. Akkor sem szabad szoláriumozni? Köszönettel!

Dr. Csuth Ágnes válasza műtéti heg témában

Kedves Kérdező!

Ez esetben is meggondolandó a szolárium, mert ez a heg frissnek számít bőrgyógyászati szempontból, az erős UV fénytől csúnyán elszíneződhet. Ha még barnás-lilás folt van, nem tanácsos a szolárium. Esetleg úgy, hogy leragasztja a hegeket, mehet szoláriumba, természetes fényben pedig menjen az 50 faktoros fényvédő.Naponta menjen a Cicatrix.

Kérdés: 2011. április 18., 16:52; Megválaszolva: 2011. április 19., 10:35
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Műtét utáni lyuk a hasfalban.
Jo napot Kivanok. Kerdesem a kovetkezo lenne. A napokban megmutottek laparoscoppal, mert sajnos a bal oldali petefeszkemen egy nagy cystat talaltak. A mutet...
Sport hatására begyulladhat a...
Tisztelt doktor úr! Afelől szeretnék érdeklődni, hogy vajon mitől tud esetleg begyulladni a lágyéksérv műtét utáni heg. Háló nem lett...
műtét utáni seb 2 szélén miert van...
Tisztelt Doktornő/ Doktor úr! 2 hete távolítottak el az arcomról egy anyajegyet kimetszéssel. A vágás kb 1 cm elég vékony, még vöröses színű....
Hasplasztika utáni terhelés II.
Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Korábban írtam már Önknek és köszönöm a tanácsaikat. Két hónapja volt egy hasplasztikaműtétem (a leletemen:...
Gennyes műtéti heg
Tisztelt Doktor Úr! Egy hónapja történt epigastrium felett egy 5X7 mm-es anyajegy eltávolítása ami jóindulatúnak bizonyult, a heg szépen...