• Bőrnövedék, anyajegy eltávolítása herezacskóról

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/Doktornő! A bőrgyógyász kimetszésre javasolt anyajegyet, illetve jóindulatú bőrnövedékeket a herezacskómon, illetve a herezacskó fölötti területről. Mivel elég érzékeny területről van szó (a herezacskó ráadásul nem "fix" méretű, emiatt külön aggódok a varratok miatt), szeretném megkérdezni, hogy mire számíthatok? Milyen kötést kapok a műtét végén, ezt hogy kell cserélnem? Le lesz-e ragasztva egyesével a seb, vagy valamilyen speciális kötést tesznek ilyenkor a teljes herezacskóra? Milyen előkészületeket tudok én megtenni a műtét előtt (pl. borotválás)? Mennyi idő, amíg nem sportolhatok? A varratok kb. mennyi ideig lesznek bent? Köszönöm válaszát! Üdvözlettel: T.

        Dr. Papos István válasza a herezacskó témában

        A műtét végén kis ragasztott kötés kerül fel, melyet nem kell cserélni, csak szárazon tartani. A beavatkozás előtt borotválni kell az adott területet. Kb 1 hét a fizikai kímélet. 1 hét múlva lesz varratszedés.


        Kérdés: 2019. január 17., 16:24; Megválaszolva: 2019. január 24., 06:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: