Benőtt köröm okoz problémát

Üdvözlöm! A problémám a következő, mindkét nagylábujjamon gondot okoz a benőtt köröm (a bal rosszabb...) . Sosem volt még begyulladva és a normális járásban sem akadályoz de nyomás hatására a fájdalom erősödik. A köröm a bal lábamon jobban fáj talán mert egyszer elvesztettem és a második köröm kicsit deformált (boltozatos, vastag, a vége felé keskenyedő) . Olvastam a különböző sebészeti megoldásokról de mind azt írták hogy nagy a kiújulás veszélye. Én nem szeretnék az életben még egyszer ezzel a problémával szembesülni ezért fontolóra vettem a köröm teljes és végleges eltávolítását. A kérdésem az lenne, hogy az ilyen jellegű beavatkozás milyen hamar gyógyul (a munkámból adódóan acélbetétes bakancsban dolgozom minden nap...) milyen hamar tudok újra dolgozni és van-e a műveletnek hátrányos hatása a járásra nézve vagy más egészségügyi kockázata? Segítségét előre is köszönöm. Tisztelettel B Tamás

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza benőtt köröm témában

A végleges körömeltávolítás terén nincsenek tapasztalataim, nem is tudom Önnek megmondani, hogy hol végeznek ilyen beavatkozást. Azt viszont tudom, hogy gyakran a 2. vagy a 3. teljes körömlevétel meghozhatja a várva várt eredményt. Magát a köröm teljes levételét gyakran ki kell egészíteni a környező lágyrészeken végzett beavatkozásokkal is. Én azt javaslom, hogy próbálja meg ismételten a körömlevételt. Keressen fel egy lábsebészeti szakrendelést is és kérjen ott is véleményt.

Kérdés: 2014. november 16., 12:40; Megválaszolva: 2014. november 17., 21:46
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus