csomó a mellben

Kedves Doktor Úr! Több mint egy éve járok már UH és mammográfia vizsgálatokra az helyi sztk-ba a mellemben lévő fájdalmas, jóindulatú, 7-8 mm-es csomóval, amiből most végre sikerült elérni, hogy (kórházban) végezzenek egy aspiratios cytológiai vizsgálatot is. A cytológiai lelet szerint "zsírnecrosis maradványának tartható" a cytológiai kép. Rosszaindulatúságra ulató sejtes elemeket nem találtak. Szóban azt mondta el a leletet átadó orvos, hogy ez egy gyulladásos képlet, amit trauma okozhatott. 10 hónapig szoptattam egyébként, utána még nagyon sokáig, évekig volt előtejszerű tejem, a csomó 1-2 évvel a szoptatás abbahagyása után jelent meg. Mivel újabban állandó (tényleg állandó) , lázzal kísért légúti gyulladással és visszatérő húgyúti fertőzésekkel küzdök, nehéz elhinni, hogy ezek a gyulladásos területek, megbetegedések nem függnek össze egymással és a mellemben lévő gyulladással, illetve tartok attól is, hogy az évek során a csomó rosszindulatúvá válhat, ezért szeretnék megszabadulni tőle. 1. Ön szerint létezhet-e ilyen összefüggés a gyulladások között? 2. Ön lát-e esélyt a műtétre, és ha igen, nagyon érdekelne, hogy hogyan érhetném el, hogy kivegyék a mellemből ezt a gyulladt kis csomót. Az sztk-s UH rendelő orvosai és a cytológiai leletet átadó orvos is azt mondta, hogy a csomó bent fog maradni, nem veszik ki... 3. Ha gyulladásról van szó, nem kellene antibiotikummal kezelni? Bizonyára megérti, hogy 37 évesen nem szeretnék beletörődni az állandó betegség állapotába és a kezeletlenül hagyott csomó meglétébe sem. Nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza csomó témában

Szerintem a mellében lévő csomót el lehet/kell távolítani, mert a beteg azt szeretné, és ez szerintem elegendő indok egy ilyen műtéthez. Az aspiráció eredménye nem valódi gyulladás, azaz nem bakteriális eredetű, ezért nem kell antibiotikum, és ezért nem gondolok összefüggést látni a visszatérő panaszai és a mellben talált csomó között. Azt javaslom, hogy kérjen másodvéleményt egy másik sebésztől, kérve őt arra, hogy bár nem daganatról van szó, de a csomót távolítsa el a melléből.

Kérdés: 2014. október 14., 10:02; Megválaszolva: 2014. október 20., 20:33
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Csomó a lapockám környékén
A képen látható csomó, nagyjából 2-3 hónapja jelent meg a lapockámnál. Nem nőtt térfogatra, nyomásra nem érzékeny, nem feltétlenül kemény, de...
sípcsontcsomó
Jó napot Doktor Úr! A problémám a következő: a jobb sípcsontom közepén van egy csomó már évek óta és egyre jobban fáj.Éjszaka pedig még...
zsírcsomó
Üdvözlöm! problémám a következő lenne.Kb.10 éve észrevettem, hogy ülve a köldök és szegycsont közötti részen ha összefogom a hasam, egy...
csomo a karban
Jonapot! A problemam inkabb maga az aggodalom mint maga a jelenseg. Kb. 3honapja felfedeztem a jobb fulem mogott egy kis csomot, nem tul kemeny es kor alaku a...
Csomó a felkarban
Tisztelt Doktor Úr! Ismét tanácsát kérem. Egy kb. 1 cm átmérőjű kemény csomót találtam a bal felkarom belső oldalán a könyök és a hónalj...