Kemény valami a végbél falán

Kedves Doktornő, Doktor Úr, Először is szeretnék köszöntet mondani a szolgáltatásért és azért, hogy nap mint nap segédkeznek itt nekünk:) A panaszom igazából nem is panasz, mert fájdalommal, a széklet megváltozásával illetve semmilyen életmódban érezhető változással nem jár. Kb. 4 napja fedeztem fel mosakodás közben, a végbelemben az ánusztól kb. 1, 5-2 centire befelé egy kb. 1-1, 5 mm-eres, leginkább egy kis kavicsra vagy gombostű kemény műanyag fejére emlékeztető képződményt, ami nem a bélfalon, hanem inkább a "bőr" alatt helyezkedik el. Fájdalommal, vérzéssel nem jár, egyik napról a másikra jelent meg.. Előzményekhez tartozik, hogy kb. 1 hónapja estem át egy az ánuszom mellett található igen csúnyán begyulladt szőrtüszőgyulladás feltárásán, ami minden gond nélkül meggyógyult. Jövő hétre már foglaltam időpontot proktológiára, tehát mindenképpen megnézetem, de addig is szeretnék egy kis esetleges megnyugtatást kapni a problémámmal kapcsolatban, vagy legalább némi információt, hogy mi lehet ez? Egészséges életmódot élek, nagyon sokat sportolok és ehhez mérten próbálok helyesen táplálkozni is. Az étrendemhez tömegnövelő is tartozik, de bevizsgált, szteroid mentes. A válaszát nagyon szépen köszönöm. Üdv, Tomi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza végbél témában

Kedves Kérdező, a szőrtüsző gyulladás feltárásához is kapcsolódhat a tünete, de lehet, hogy egy rögös belső aranyérről van szó. Fizikális vizsgálat szükséges, egyetértek a proctológiai vizsgálattal.

Üdvözlettel: Dr. Papp Géza

Kérdés: 2013. január 28., 09:34; Megválaszolva: 2013. január 31., 22:16
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Pilonidal Sinus
Kinövés a végbélnél
Kedves Doktor, volt egy végbél műtétem két héttel ezelőtt "Excisio condylomae perianalis (54996) " cím alatt. A felvételi státusz, Anascópia...
Lehet, hogy végbélrákom van?
Tisztelt Doktornő! Szeretném tudni, hogy mi lehet ez a 2 db kitüremkedés a végbélnyílásomon. Már régen ott van, de közel nem voltam ekkorák...
Mitől lehet nekem külső aranyerem?
Nem tudom konkrétan mi lehet a bajom, de leírom.Hát én külső aranyérre gyanakszom, de ez a tünetem hogy a fenekemnél felül ilyen búbokat tudok...