Zavartság hallucináció

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A kérdésem az lenne, hogy vérátömlesztés után előfordulhat e zavartság félre beszélés vagy halucináció? Édesapámnak csont daganata van és amióta megkapta a vérátömlesztést napról napra egyre jobban félrebeszél és zavart. Van neki ugyan feltapasztva Durogesic tapasz ( 150-es), de az előtte is volt. Nem tudjuk mi okozhatja ezt az állapotot erre szeretnénk választ kapni mert nem hisszük el hogy eddig semmi baja nem volt és egyik napról a másikra elromlott. A kórházban kap nyugtatót az okozhatja vagy mi? Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel K. Sándor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Diószegi Judit válasza a zavartság témában

Kedves Levélíró! Rendben zajló, vércsoportnak megfelelő vérátömlesztés után nem szokott hallucináció megjelenni. Viszont nagyon ritka esetekben a Durogesic tapasz mellékhatásaként hallucináció előfordulhat. Nem írja pontosan a kórházban adott gyógyszer nevét, így arról nem tudok nyilatkozni. Viszont az jellemző, hogy idős betegek ha kórházba kerülnek (környezetváltozás), akkor zavarttá válnak, mely később a hazakerülés után rendeződik. Esetleg mindenttől függetlenül is jelentkezhet olyan pszichiátriai kórkép, mely hallucinációkkal jár, ennek eldöntése a kezelőrvosra vár. Ki kellene zárni, hogy mellékhatás-e és ha a hazatérés után is fennáll a probléma, akkor majd pszichiátriai vizsgálat szükséges.

Kérdés: 2010. szeptember 08., 18:22; Megválaszolva: 2010. szeptember 09., 19:19
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Mi okozhatja?
Idegrendszer erősítés
Brintellix mellékhatás
Mi történt velem?
ALVÁS zavar, inszomnia FOLYTATÁS