Zavartság hallucináció

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A kérdésem az lenne, hogy vérátömlesztés után előfordulhat e zavartság félre beszélés vagy halucináció? Édesapámnak csont daganata van és amióta megkapta a vérátömlesztést napról napra egyre jobban félrebeszél és zavart. Van neki ugyan feltapasztva Durogesic tapasz (150-es) , de az előtte is volt. Nem tudjuk mi okozhatja ezt az állapotot erre szeretnénk választ kapni mert nem hisszük el hogy eddig semmi baja nem volt és egyik napról a másikra elromlott. A kórházban kap nyugtatót az okozhatja vagy mi? Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel K. Sándor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Diószegi Judit válasza zavartság témában

Kedves Levélíró!

Rendben zajló, vércsoportnak megfelelő vérátömlesztés után nem szokott hallucináció megjelenni. Viszont nagyon ritka esetekben a Durogesic tapasz mellékhatásaként hallucináció előfordulhat. Nem írja pontosan a kórházban adott gyógyszer nevét, így arról nem tudok nyilatkozni. Viszont az jellemző, hogy idős betegek ha kórházba kerülnek (környezetváltozás) , akkor zavarttá válnak, mely később a hazakerülés után rendeződik. Esetleg mindenttől függetlenül is jelentkezhet olyan pszichiátriai kórkép, mely hallucinációkkal jár, ennek eldöntése a kezelőrvosra vár. Ki kellene zárni, hogy mellékhatás-e és ha a hazatérés után is fennáll a probléma, akkor majd pszichiátriai vizsgálat szükséges.

Kérdés: 2010. szeptember 08., 18:22; Megválaszolva: 2010. szeptember 09., 19:19
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Elszigetelve
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Tanácstalan vagyok, nem tudom kihez fordulhatnék. Több mint 1 évvel ezelőtt véget ért egy majdnem 6 éves...
Altatás utáni zavar állapot
Urológiai (hólyagból rosszindulatú daganat eltávolítás) műtét - gerincvelői érzéstelenítés- utáni zavart tudat állapot meddig állhat fenn? ...
Zavartság
Jónapot kivánok! meg szeretném kérdezni az édesanyám 76 éves, szivinfarktust kapott kedd éjjel az altatásból 2 napja ébredt fel, tegnap még nem...
Pszichés problémák. Miért?
Kedves Doktornő / Úr, 84 éves Nagyapámat két hete sérvkizáródással műtötték. A kérdésem arra vonatkozna, hogy pszichés...