Hogyan tovább az antidepresszáns szedésével?

Üdvözlöm Dr-Nő 3évig szedtem citalopramot 20mg, ami tökéletes volt minden szempontból csak jó hatását éreztem szorongásra pánikra alvásra. Sajnos elkezdtem érezni, hogy már nem az igazi, amin átmenetileg segített a 30mg dózis,és már az se volt elég. Lecseréltük háziorvossal faxiprol ra 75mg. Ez jobb volt sokkal, de az orgazmus késleltető hatása miatt annyira mégse tetszett. Azóta pszichiáter el mentünk egy kört pár gyógyszerrel. Brintellix: szorongás,pánikra alkalmatlan,sexuális negatív hatása nem volt. Scippa: szorongás,pánikra jó, orgazmusba rossz hatása van, alvásra se jó Agomelatin: szorongás,pánikra alkalmatlan,sexuális negatív hatása nem volt. Jól aludtam. Mire ezeken végigmentem eltelt 1 év, így úgy gondoltam visszatérek a 20mg citalopramra. Ennek már 2 hete és még mindig érzek szorongást, nem jól alszok, és orgazmusra megint rossz hatása van ennek is,ami megvolt a legelső szedésnél is de pár hét után elmúlt. Most van az, hogy fogalmam sincs mi legyen, de szerintem már a pszichiáter se. 75Mg faxiprol még mindig jobb volt úgy is hogy késleltette az orgazmust, de legalább attól tudtam aludni. Mit lehetne még kipróbálni? Bár eléggé elment a kedvem ettől az egész történettől.

Dr. Pálvölgyi Rita válasza antidepresszáns kezelés témában

Tisztelt Kérdező, Sajnos megtörténik, hogy ilyen nehéz megtalálni a jó készítményt. Szerotonin visszavételt gátló szerek közül érdemes megpróbálni az Escitalopramot, ami a Citalopramnál tisztítottabb készítmény, így jobb a mellékhatás profilja, illetve nekem jó tapasztalataim vannak a Sertralinnal. A kettős támadáspontú szerek közül a Cymbaltát tudom ajánlani. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita

Megválaszolva: 2023. május 29.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Mennyire károsak az antidepresszánsok?
Hallucináció vagy más magyarázat?
Xanax elhagyása
Állandóan zenét hallok a fejemben
Ripedon elvonási tünet ellen?
Paraszomnia? Nagyon megijedtem
Üdv! Lenne egy nagyon nagyon ijesztő élményem, amit nem teljesen tudok mire vélni, paraszomnia lehet talán, de pontosan nem tudom. Tegnap (2023.10.03) este...