Antidepresszáns elhagyása

Tisztelt Doktornő! Édesanyám kb. 15 éve Anafranil 10 mg, és Tegretol nevű gyógyszereket szed. Az anafranil hiánycikk, nem kapható jelenleg. kb. két hete nem tudja szedni. A gyógyszer abbahagyását követőn kb. 10 nap után jelentkezett nála vérnyomáskiugrás, szédülés, hányás, egyensúlyzavar. Magasvérnyomás és nyaki érelmeszesedés miatt gyógyszereket szed. A vérnyomása egyensúlyban van. Kérdésem, hogy okozhatta-e ez a jelenlegi tüneteit. Az ideggyógyászatra nem tudunk bejutni, a háziorvos xanax szedését javasolta. Kérem szíves tanácsadását. Tisztelettel

Dr. Pálvölgyi Rita válasza témában

Tisztelt Kérdező,

Ezen gyógyszerek hirtelen elhagyásakor jelentkezhetnek elvonási tünetek, - akár a fentieknek leírtak is. Ezek azonban 2-4 nappal a gyógyszer elhagyása után szoktak jelentkezni, és 10 nap alatt már lezajlanak. Ezért a válaszom inkább nemleges.

Tudomásom szerint 25 mg -os Anafranil kapható, úgyhogy megfeontolandó fél tabletta beállítása ebből, amíg a 10 mg-os hiánycikk.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2022. július 28., 10:49 ;Megválaszolva: 2022. július 28., 20:58
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Faxiprol 75
Mennyi idő után múlnak el az SSRI...
Baba pszichológia
Gyomorbántalmak, szorongás
Testre kiható pszichés panaszok