Rexetin emelés

Kedves Doktornő! Szorongásra a pszichiáter 20mg Rexetint írt fel és szükség esetén Xanaxot 3x1-et. Az első két hétben 10 mg Rexetint javasolt kezdésnek az orvos, majd emelést, de a mellékhatások nagyon sokáig tartottak, ezért az adagot nem mertem emelni. 29-én volt egy hónapja, hogy a 10 mg rexetint szedem reggel és jan. 13-án kontrollra kell mennem. A 10 mg teljesen hatásos, nem szorongok, Xanaxot sem kell szednem, nem is kellett, csak az első két hétben 0.25mg-ot alvás előtt, de erre sem volt/sincs szükség. Mellette pszichoterápiára járok. Az a kérdésem, hogy így is emeljem meg 20mg-ra az adagot? Úgy tűnik, hogy a Rexetin erős és káros gyógyszer, internetes blogokon sok panaszt olvasok a gyógyszerről, rengeteg a negatív vélemény a mellékhatásokkal kapcsolatban. Ha nem muszáj, én ezek miatt nem emelném az adagot, de ha a 20 mg kell ahhoz, hogy helyrejöjjek, akkor igen. Önnek mi a tanácsa ezzel kapcsolatban? Köszönöm és boldog újévet kívánok Önnek és családjának! Üdv, N (27)

Dr. Pálvölgyi Rita válasza témában

Tisztelt Kérdező,

Azt tanácsolom, hogy várja meg a 13.-i találkozóját, és a kezelőorvosával döntsenek az emelés kérdéséről.

Ha a 10 mg hatásos, akkor nem feltétlenül kell emelni.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2022. január 03., 13:27; Megválaszolva: 2022. január 03., 14:49
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Érdeklődés egy betegséggel...
Scippa szedése súlyos depresszióra
Kényszerek
Pánikrohamok
Diagnózissal kapcsolatos kérdés