Elmebeteg az anyukám

Tisztelt Doktornő! Elkeseredésemben és tanácstalanságomban fordulok Önhöz. Édesanyámnak mindig is rossz természete volt. Kötözködő, agresszív, nárcisztikus. Apukám 17 évvel ezelőtti halálával ezen személyiségjegyei egyre jobban felerősödtek és hozzájött még egyre súlyosbodó feledékenysége. Hallucinációi is szoktak lenni és agresszív kitörései. Nekem támadt pár hónapja egy székkel, a fiamék az anyukám fölött lévő lakásomban laktak 1 hónapig és rendszeresen feljárkált hozzájuk és önkívületi állapotban utasította őket, hogy takarodjanak el onnan. Lekapcsolta a villanyukat, a fűtésüket. Mikor fiam visszakapcsolta megtámadta őt (1.90 cm gyermekem). Pár napja kiderült, hogy a szomszéd feljelentette kerítésrongálasért és végrehajtottak tőle 1.6 millio forintot. A többi szomszéd is jelezte, hogy valami nincs rendben Anyukámmal. Ma a nővére és annak a férje is felhívott, hogy Anyum nagyon zavarodottan viselkedik és kérték menjen el idegorvoshoz. Ezen ő teljesen felháborodott és ha én kérem akkor is borzasztóan kiakad és agresszív lesz. A múltkor láttam az asztalán frontin és scippa nevű gyógyszereket. Ezek szerint járt orvosnál, de ő ezt tagadja. Szeretném rávenni, hogy menjünk el együtt orvoshoz, vagy elmeszakértőhöz, de erőszakkal nem lehet valakit rávenni. Kiváncsi lennék doktornő véleményére mit javasolna, mit tehetek, mit tegyek? Várom mielőbbi válaszát. Köszönettel Oravecz Ágnes 06-30-331-3220

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza témában

Tisztelt Kérdező,

Az lenne a javaslatom, hogy keressék fel a területi Ideggondozót, és mondják el a tapasztalataikat anyukája viselkedésével kapcsolatban. Ha valóban Scippát adott a panaszaira a kolléga, akkor valószínűleg nem mondta el teljes körűen a panaszait, tüneteit az anyukája. A Scippa antidepresszáns, nem a kényszer gondolatokra való, még ronthat is a tüneteken adott esetben. Szóval, a kolléga személyes felkeresését javasolnám, lehetőleg azt, akinél járt az anyukája. Lehet a háziorvoson keresztül is tájékozódni.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2021. február 03., 19:41; Megválaszolva: 2021. február 07., 13:36
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Diagnózis felülbírálat
Pánikbetegség
Krónikus Fáradtság
Rexetin mellékhatása
álmatlanság