Brintellix mellékhatás

Tisztelt Doktornő! Brintellix gyógyszerrel kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Kezdeti mellékhatás, furcsa élénk álmok 5mg mellett. Kérdésem, hogy - klinikai tapasztalatok alapján- ez a mellékhatás meddig tarthat? Általában mennyi idő után érezhető a gyógyszer pozitív hatása? Mikor lehet azt mondani, hogy ez a készítmény hatástalan a problémára. Szabad e mellette pld. citrümfű teát iszogatni, magnesolv? Este 2,5 mg loranxill. 1 hónapja nem szedek antidepit a brintelix tablettát 1 hétig szedtem csak, de letettem, mert az alvásom nem volt megfelelő. Viszont elég nehezen viselem ezt a "tiszta" életet. Egésznapos mellkasi fájdalom , szinte megfojt köhögésre kényszerítve. Kezdjem el, hagyjak több időt neki? A családom miatt tettem le a korábbi gyógyszerem, szerintük csak a "dilisek" szednek ilyen gyógyszert. A végtag fájdalmaim erősebbek, neurópáthiás fájdalmak, bár a gerincem nyaki részt kétszer is műtve lett. Most patt helyzetben vagyok, kifelé mutatom, hogy mindek ok. De nehéz ezt a látszatot fenntartani. Sokféle vitamint szedek, iszogatom a gyógyteát magne b6, arlavert sokat szédelgek. Semmi nem tud lekötni, de ugyanakkor kényszeresen mindig csinálok valamit itthon, hogy lekössem a gondolataimat, fizikálisan próbálom lefárasztani magam. Egyedül vagyok itthon, sajnos munkámat elvesztettem, a férjem sokat dolgozik. Ill. vadászként sokat van kinnt is. Teljes elzártságban élem a kis életem, probálok ebben a helyzetben is maximumot produkálni. Nem merek gyógyszerhez nyúlni, mert mások szerint a gyengeség jele és csak a bolondok szednek ilyeneket. Anyukám, aki a legjobban ellenzi 46 évesen még mindig az ő szava a döntő. Hmm. Steretnék minnél előbb munkába állni, de nem könnyű, ráadásul vár egy epeműtét is. Így meg vagyok lőve. Válaszát előre is köszönöm udv. ANIKO

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza a témában

Tisztelt Kérdező, A Brintellixnek kevés mellékhatása van a többi antidepresszánssal összehasonlítva. Hatása 1-2 hét után kezdődik, 1 hónap után már jól látható, hogy mennyire lesz hatékony. 1 hét után még nem lehet róla véleményt alkotni. A Loranxil hosszabb távon függőséget okoz, ezért tartós szedése nem javasolt. Léteznek alvást támogató antidepresszánsok, lehet, hogy azok valamelyikével lenne érdemes próbálkozni, ha a Brintellix nem vált be. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2021. január 02., 12:36; Megválaszolva: 2021. január 02., 19:04
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Mi lehet velem
pszcihiátria intézet
Mi okozhatja?
Idegrendszer erősítés
Mi történt velem?