• vérnyomás probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Tavaly novemberben kerültem pszhiátriára. Hasi (köldök táji)panaszok miatti depresszió. Nagyon sokat fogytam a köldök táji fájdalmam miatt és a vele járó depresszió, kétségbeesés miatt. 179 cm vagyok 62 kilós férfi. A klinikán bent feküdtem pszhiésen kezeltek. 10 éve szedek frontint most kaptam helyette Helex Sr 2x 0.5 (ugyanaz a hatóanyaga mint a Frontinnak) és Dulsevia antidepresszánst 30 mg. 3 év alatt minden vizsgálat , gyomor, béltükrözés, vékonybél, MRI ,hasi Uh átestem. Tavaly kardilógiai vizsgálat is terheléses EKG, szív Ultrahang. A kérdésem a következő a hasi (köldök)panaszok enyhültek , hízni nem tudok, de ami nagyon zavar és aggaszt hogy magas vérnyomásom 140/80-90 volt évekig de eltünt és felváltotta egy nagyon alacsony 105-110 vérnyomás ami nem nagy baj lenne, de ha állok ,tartósan is nem csak hirtelen a vérnyomásom leesik 90-95/55-60 ra. Ez nagyon zavar egyenlőre nem szédülök nem érzem csak azt vettem észre állni nem szeretek és nem tudtam mi a baj velem. Kérdésem hogy ez az antidepresszáns hatása vagy valami kardiológiai , neurológia probléma mert sajnos ezzel a vérnyomással a depressziós és a napi intenzitás is rosszabb. Hova forduljak segítségért, mert a háziorvosom nagyon rossz és nem akarok 95/55 vérnyomással élni ,mert úgy hallottam a többi szervemet is tönkre teszi. A virus idején meg minden kórházat felkeresni nem jó dolog lenne. Már a 10 éve szedett vérnyomás csökkentőt is elhagytam de így is alacsony maradt. Köszönöm szíves válaszát.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a gyógyszer mellékhatás témában

        Tisztelt Kérdező, Elképzelhető, hogy a Dulsevia okozza a vérnyomás csökkenését. A vérnyomásra vonatkozó mellékhatást leírnak a gyógyszer tájékoztatójában. Amennyiben a vérnyomás csökkentő elhagyása után továbbra is fennállnak a panaszok, akkor kezelőorvosával kéne beszélni más gyógyszer beállításáról. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Kérdés: 2020. május 01., 13:36; Megválaszolva: 2020. május 01., 17:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: