• Antidepresszáns csere?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! 3 hete szedem a Rexetin 20 mg SSRI tablettát, 3/4 tablettánál tartok. Szorongásra és derealizációra kaptam. Igazából a szorongásom a derealizáció miatt lett erősebb, ördögi kör azt mondják, de szeretnék pozitívan hozzáállni, terápiára is járok. Nagy gondom, hogy már amikor még csak a fél tablettát szedtem, már orgazmusképtelen lettem, holott ezzel sose volt semmi problémám. Most már ez is stresszel, hogy a párom emiatt rosszul érzi magát. Olvastam, hogy a Rexetin hatóanyaga erősebben okoz ilyesmit, mint más SSRI pl eszcitaloprám hatóanyag. Vagy van remény arra, hogy még pár hét és teljesen beáll a gyógyszer és visszatér a dolog? Vagy próbálkozzam más hatóanyaggal más antidepivel? Mi a valószínűsége hogy ha leteszem a gyógyszert majd akkor ez az orgazmusképtelenség nem marad meg? Köszönöm!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a Gyógyszer mellékhatás témában

        Tisztelt Kérdező, Ha kialakul egy szexuális diszfunkció az antidepresszáns szedése mellett, ez csak akkor múlhat el, ha csökkenti az adagot. Azt meg lehet próbálni, ha visszatér fél tablettára, mi a helyzet. Ha ez nem segít, akkor gyógyszert tanácsos váltani. Egyénileg eltérő, hogy ki hogyan reagál. Az Escitalopramnak valóban jobb a mellékhatásprofilja, így ezzel érdemes próbálkozni. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2019. április 01., 10:23; Megválaszolva: 2019. április 01., 14:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: