• Mi bajom lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Címzett! Egy 19 éves egyetemista lány vagyok. 3 hete szedek fogamzásgátlót és egy furcsa tünet jelentkezett nálam, ami valami féle mentális probléma lehet. Már 14 évesen a hatalmába kerített ez az állapot kb 3 hétig, ami egyfajta “elidegenedés” mindentől, de főleg az emberektől. Olyan gondolatok vannak folyamatosan az agyamban, hogy látom a velem szemben lévő embert, de mégis olyan, mintha nem lenne ott, csak egy test, és a belsőjüket nem láthatnám igazán, mintha mindig magányos lennék. A másik, néha idegenként látom magam a tükörben, és zavar, hogy sosem láthatom magam kívülről. A dolgokat autómatikusan elvégzem, de közben folyamatosan alap kérdéseken pörög az agyam, hogy például miérg van bőrünk, két lábunk, és hasonlók. Lehet köze ennek az állapotnak a fogamzásgátlóhoz? Vagy hogy alakulhatott ki így a semmiből ez? Ugye nem fogok megőrülni és nem skizofrénia ez? Folyamatosan szorongást érzek, és nagyon nem jó így az életvitelem. Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a derealizációs tünetek témában

        Tisztelt Kérdező, A fogamzásgátlók okozhatnak változatos lelki tüneteket, könnyen lehet, hogy a mostani állapot is ennek beállításával van összefüggésben. Ha nem rendeződik az állapota,- a derealizációs tünet, - egyrészt a fogamzásgátló cseréje, másrészt kollégám felkeresése javasolható. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2019. március 11., 12:46; Megválaszolva: 2019. március 19., 09:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: