• gyógyszer okozta mellékhatás vagy más önálló betegség tünetei

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        36 éves lány vagyok.Epilepsziás és pszichés megbetegedésekben i s szenvedek.December 19- gyógyszer átállításon vagyok. December 19-én röviddel a reggeli gyógyszer után úgy éreztem eltudok aludni de csak éreztem.Egésznap volt.Komolyabb probléma nem volt. 2.héten már legalább 3-4nap voltak komoly alvás gondjaim (hajnalban vagy reggel alszok el és több részletben de akkor még 5 ór eát talán kezdetben megaludtam aztán max 1-3 lett.Nem érzek fáradtságot mikor kellene. Kezdetben probléma se volt ha nem aludtam. Most meghatározza a hangulatomat, egész napomat. Étvágyam sincs semmi fogytam is. Mától csak az új gyógyszereket (Levetiracetam, Frísium) szedem.Orvosom azt mondta korábban vegyem be a gyógyszert ma így 19 helyett 18:20kor vettem be az estit.Félek, hogy nem javul az alvásom és ez egy új betegség tünete.Kb.29-től bizonytalan vagyok, hogy kiben hihetek, úgy érezem rosszat akarnak nekem, titkolóznak.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a gyógyszer mellékhatás témában

        Tisztelt Kérdező, A Levetiracetam étvágytalanságot és alvászavart is okozhat. Ha mostanig fennállnak a tünetek, beszélni kéne a kezelőorvosával ismét, és kezdeményezni kéne a gyógyszerelés átállítását. Sok esetben a kezdeti mellékhatások oldódnak a szedés során. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2019. január 09., 19:25; Megválaszolva: 2019. január 14., 14:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: