Altatás utáni zavar állapot

Urológiai (hólyagból rosszindulatú daganat eltávolítás) műtét - gerincvelői érzéstelenítés- utáni zavart tudat állapot meddig állhat fenn? Van-e remény a javulásra? Ha nem mi a teendő? Műtét előtt előtte "normális" volt., nem volt zavart, lehetett vele beszélgetni. Műtét előtt 2 nappal behipózott gluózos infúziót kapott utána.műtét előtt 5 nappal kórházba került vizelet elakadással, előtte véres volt a vizelete és katétert kapott ill.bent fogták műtét előkészítésre. Cifloxin-t és Dicynone-t kapott. 2012.10.2-án volt a műtét a beteg még most is zavart. Felismeri a látogatókat, de képzelgései, halucinációi vannak, állandóan magyaráz pl: megfigyelik, (évek óta) halott édesanyját hova temesse. nem a jelennel foglalkozik. Menne, felkelne ezért lekötözik az ágyhoz, beszéde motyogós. A műtét alatt történhetett valamilyen oxigénhiányos állapot amiről nem beszél az orvos? a műtéti naplót (? ) meg lehet-e nézni? közvetlen a műtét előtt 3 zsák vért kapott. 2-3 hónapja Wellbutrin SR-t, Rivotril-t kap. 5 napja Ripedon 1mg-t kap még 1x1. Insulinos beteg 5éve. Műtét után 6 nappal tüdőembóliája is lett valimi 22000-es értéke volt (? ) Beteg 2008 óta vak.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza zavartság témában

Kedves Kérdező!

A beteg nagyon súlyos, és sok komoly betegségben szenvedő beteg. Bármelyik betegség egyensúlyának megbomlása vezethet agyi keringési zavarhoz, ami a beteg elmeállapotának zavartságát idézheti elő. Azt hiszem, sok apró faktor hozta létre az agyi oxigánhiányos állapotot, a vérvesztés, maga a daganatos betegség, a vércukorszint leesése. Azt hiszem, a régi pszichiátriai gyógyszereit, amit gondolom depresszióra kapott nem kellene szednie ebben az állapotban, és a zavartságot próbálják kezelni a Ripedon gyógyszerrel, amitől meglassult lesz majd a beteg, de talán a tévelygések a gondolataiban javulnak. Nem lenne azonban orvosilag meglepő, ha nem sokat javulna az állapota. A műtéti leirásba bizonyosan bele lehet tekinteni, de abból a laikus nem sokat tud megállapitani. Nem szükséges hibát elkövetni az orvosnak, hogy ilyen súlyos testi betegségekben szenvedő betegnél ezek az agyi szövödmények fellépjenek.

Kérdés: 2012. október 09., 12:00; Megválaszolva: 2012. október 11., 20:39
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Elszigetelve
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Tanácstalan vagyok, nem tudom kihez fordulhatnék. Több mint 1 évvel ezelőtt véget ért egy majdnem 6 éves...
Zavartság
Jónapot kivánok! meg szeretném kérdezni az édesanyám 76 éves, szivinfarktust kapott kedd éjjel az altatásból 2 napja ébredt fel, tegnap még nem...
Zavartság hallucináció
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A kérdésem az lenne, hogy vérátömlesztés után előfordulhat e zavartság félre beszélés vagy halucináció? ...
Pszichés problémák. Miért?
Kedves Doktornő / Úr, 84 éves Nagyapámat két hete sérvkizáródással műtötték. A kérdésem arra vonatkozna, hogy pszichés...