Dr. Lesznyák Judit

Dr. Lesznyák Judit

Csecsemő- és gyermekgyógyász
Bemutatkozás:

1979 augusztus 31-én születtem Kunhegyesen. Általános iskolai tanulmányaimat a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola Gyakorló Általános Iskolájában végeztem, majd – a családi tradíciót követve – a Tóth Árpád Gimnázium Német-Angol szakán folytattam. A négy év alatt szereztem meg angol és német nyelvből a középfokú állami nyelvvizsgát, illetve értem el 8. helyezést az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV) biológia tantárgyból. Utóbbi miatt felvételi mentességgel kerültem be a Debreceni Egyetem Általános Orvosi Karára, amelyen 2004-ben summa cum laude minősítéssel végeztem.

Infektológus, majd gyermekgyógyász rezidensként előbb a Debreceni Egyetem Infektológia Tanszékén, majd a nyíregyházi Jósa András Megyei Kórház Gyermekosztályán dolgoztam, igyekezvén megismerni a szakma minden részterületét.

2010-ben kiváló minősítéssel sikeres szakvizsgát tettem Gyermekgyógyászatból, melyet követően a Szatmár-Beregi Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályán folytattam szakorvosi munkámat.

2012-ben született meg a kisfiam, 2015-ben pedig a kislányom. 2012-től rendszeresen jelentek meg cikkeim a Webbeteg portálon, a legkülönfélébb témákban. 2017-től külföldön élek, jelenleg egy svájci gyermekgyógyászati praxis munkatársa vagyok.

Főbb érdeklődési területeim: gyermekgyógyászat, infektológia, hematológia

Legutóbbi válaszai