• EEG vizsgálati lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tavaly 2x elvesztettem az eszméletemet. Ezek után ideggyógyászati szakrendelésen vettem részt ahol EEG vizsgálatra küldtek. EEG vélemény: A nyugalmi tevékenységet 5-15 uv feszültségű, főként beta hullámokból álló activitas képezi, amelyben a hátsó területek felett gyors alpha- hullám- csoport is registrálható. Hyperventillatio nem változtatott. Photostimulatio jó ritmusos követést activalt. Alacsony feszültségű gyorsult nyugalmi tevékenység registrálható. Mikor ezt a leletet megkaptam akkor nekem azt mondta az ideggyógyász, hogy semmi probléma. Viszont idén egy hasonló vizsgálatra mentem (ingervezetés vizsgálat) és ott kérdezte az orvos, hogy az epilepszia elleni gyógyszereket szedem-e? Mire én, hogy nem vagyok epilepsziás a tavalyi leletemre azt mondták, hogy negatív. Erre azt mondta az orvos hogy pedig a számítógépbe azt irták be hogy az vagyok és még azt is hogy milyen gyógyszert szedek rá. Most akkor ez a lelet negatív vagy van valami probléma?

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a eeg témában

        Kedves Kérdező! Elképzelhető, hogy valamilyen adminisztrációs hiba történt. Az epilepszia diagnózist gondolom felvetették és talán a kezelőorvos nem törölte, amikor megállapította, hogy Önnek még sincs epilepszia betegsége. Az EEG-én eltérés nem írtak le. Keresse fel azt a neurológust, aki akkor vizsgálta, és beszélje meg vele a dolgot.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 21., 18:35; Megválaszolva: 2010. november 24., 10:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés