• Arccsont törés után mikor jövök rendbe?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

        Kerékpáros baleset következtében eltört az arccsontom. Megműtötték, helyretették, kívülről minden rendben van. Sérültek az idegek, azt mondta az orvos hogy pár hónapig zsibbadni fog. A műtét óta öt hónap telt el, de még mindig nem érzem az orrom(felét), a szám szélét stb., majdnem olyan mint foghúzásnál ha be van injekciózva...

         Valamivel jobb mint az első hónapokban, de el fog ez teljesen múlni? Mennyi idő kell neki? B vitamint szedek, azt ajánlották.

        Várom válaszát, számíthatok-e még valamennyi javulásra, vagy "így maradok"? Lehet segíteni valamivel hogy rendbejöjjön? Kezelés, gyógyszer...

         

        Köszönettel: Erika

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a arcfájdalom témában

        Kedves Erika!

        Az idegek direkt sérülése után gyakran maradnak vissza enyhe tünetek pl zsibbadásérzet, fonákérzet az ideg ellátási területében. Ezek sokszor sajnos maradandóak és javulásukat igazából nem nagyon lehet segíteni semmivel. Az ideg stimulációja időnként hatásos, többféle inger pl. hideg-meleg, különböző tárgyakkal való érintés, különböző típusú érintés esetleg az ingerlés kapcsán a működését elősegítheti. Próbálja meg ezeket, de ezek is hetek-hónapok múlva hozhatnak javulást, legyen türelmes.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-06 18:31:45; Megválaszolva: 2010. február 06., 18:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: