Arc, nyelvhegy, és ajakzsibbadás, végtaggyengeség

Tisztelt Doktor Úr, Nagyjából másfél hónapja kezdtem zsibbadást érezni mindkét oldalt az arcomban. Dentális eredetű gyulladásra gyanakodva felkerestem a fogorvosom, aki átirányított fül-orr-gégészetre (szerinte arcüreggyulladásom lehetett) , ahol megállapította a szakorvos, hogy nincs arcüreggyulladásom, és vagy dentális, vagy neurológiai eredetű lehet a fájdalom. Mivel korábban (9 éve) volt egy rezekcióm a bal 2. metszőm felett, és a zsibbadás is hasonló volt mint az akkori műtét után, csináltattam egy CBCT felvételt. Erről a fogorvosom nem tudott leolvasni semmi perdöntőt (konzultált egy szájsebésszel is, gócbetegségre gyanakodva) . Én közben eljutottam egy neurológushoz is egy magánbiztosítón keresztül, aki az alapvető vizsgálatokat elvégezve felírt 2X1 Milgamma Neuro-t és ha nem javulna a helyzet, napi 1 Prabegint is, illetve kaptam egy MR beutalót (azt hiszem, SM kizárására) , ez jövő szerdán esedékes. A Milgammát elkezdtem szedni, de kb 4-5 nap után az angol betegtájékoztatóban leírt súlyos allergiás reakciókat tapasztaltam (végtagzsibbadás, nyelvhegy zsibbadás, erős szorongás) , így egy levél (kb egy hét) után abbahagytam. A helyzet sokat nem javult; habár jól alszom (nem riadok fel) , napközben a kétoldali, zsibbadással vegyes égés az arcomban, nyelvhegy zsibbadása, és az alkalmankénti szédülés nem igazán megnyugtató tünetegyüttes. Egy kicsit meg vagyok lőve, mivel a magánbiztosítónál csak szerdán lesz MR, és rákövetkező hét szerdán tudok csak konzultálni egy neurológus szakorvossal (azaz másfél hét múlva) , viszont az elmúlt napokban határozottan rosszabbul érzem magam. Normál helyzetben az eredeti kezelőorvosomat keresném fel, de nem tudtam hamarabbi időpontot kérni – sürgősségi ügyeletre meg csak akkor mennék el, ha a tünetek alapján Ön is úgy gondolja, hogy indokolt a kivizsgálás. Válaszát előre is köszönöm. Üdv, Péter

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza arcfájdalom témában

Kedves Kérdező!

Koponya MR megnyugtatóan tisztázni tudja a dolgokat. Sürgősségi teendőt nem látok a panaszokkal kapcsolatban, célszerű megvárni az MR eredményét és ennek birtokában konzultálnia vizsgáló neurológusával.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. szeptember 18., 15:26; Megválaszolva: 2021. szeptember 19., 10:34
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Arcidegzsába?
Tisztelt Doktor Úr! Egy elég összetett problémával fordulok Önhöz. Azzal kezdődött a történetem, még 2018 elején, hogy jó sok hónapon...
Arcfájdalom
Tisztelt doktor úr/nő! Napok óta bal oldalon, az arcomon heves fájdalmat éreztem. Most ingeráram kezelésre járok.Nem tudom, mi lehetett a kiváltó...
AZ arcidegzsába,?
Üdv, szeretném kérdezni mi lehet a gond,.röviden irnám, tavaly ota jártam már sok vizsgálatokra, van izomcsomok nyakon, akkor egy ér elpattant az...
Arccsont törés után mikor jövök...
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Kerékpáros baleset következtében eltört az arccsontom. Megműtötték, helyretették, kívülről minden rendben van....